Fényűző esküvő helyett gyerekeken segített a magyar pár

2016. június 26.
Méregdrága damaszt abrosz és lazac en croute helyett Kata és Peti valami maradandóbbra szerette volna költeni az esküvőre szánt pénzt. Ezért egy gyerekekért munkálkodó alapítványnak adták az összeget.

Fábián Sárát az Amigos a gyerekekért Alapítvány megálmodóját teljesen váratlanul érte az e-mail, amit egy házasodás előtt álló pártól, Katától és Petitől kapott. A levélben az állt, hogy bár a pár nagyon szereti egymást, minden flanc és felesleges fényűzés nélkül szeretnének összeházasodni, a nagy napot pedig méregdrága pezsgő helyett inkább adakozással tennék különlegessé – egészen pontosan az Amigosnak ajánlanák fel a pénzt. „Kata és Peti nászajándékot sem kérnek, a násznép is az Amigost ajándékozza meg fejlesztő játékokkal, adományokkal.” – meséli Sári. „A kör pedig akkor fog teljesen összeérni, mikor a tervek szerint a leendő házaspár kislánya, Hanna is jelentkezik Amigónak.”

A nagylelkű pár teljes természetességgel, mindenféle szenzációhajhászás nélkül adományozott, Sári szerint még azon is meglepődtek, hogy bárki meg akarja írni történetüket. „Nekik olyan magától értetődő, hogy nem magukra, hanem valamilyen jó célra szeretnék fordítani ezt az összeget.” – magyarázza Sári.

Az alapítványt egyébként szintén néhány nagylelkű és segíteni akaró barát lelkesedése hívta életre egy kollégiumi társaságból kiindulva: „Kilenc évesen hosszú időt töltöttem kórházban egy súlyos betegséggel és akkor mögöttem állt az egész család, nagy csapatként segítettek mindenben, de láttam, hogy nem mindenki ilyen szerencsés. Mindig bennem volt a hálaérzet és a szándék, hogy egyszer majd szeretném ezt meghálálni, valahogy, valamikor.” – emlékszik vissza Sára. “ Amikor egyetemista lettem és bekerültem a Mathias Corvinus Collegiumba, nagyon összetartó baráti társaságom alakult, akkor fogant meg az ötlet, hogy mi, egyetemisták is tudnánk tanítani, segíteni a gyerekeket. Így alakultunk meg 2014 szeptemberében, 10 barát.”

A baráti segítő kör később kinőtte magát, mostanra pedig már hivatalosan, Amigos a gyerekekért Alapítványként működnek. A 22 fős csapat két kórházba jár hétről hétre, hogy motiválják a gyerekeket a gyógyulásra. Kata és Peti esküvője pedig nem csak a pár, hanem az Amigos életében is nagy nap, hiszen így az ő munkájuk is részese lehet a pár boldogságának és persze fordítva is: az esküvő a szerelmeseken túl a gyerekeket is boldoggá teheti.