Jelenetek a női mosdóból – bemutatjuk a Tükröm, tükröm című minidoksi-sorozatot

2017. január 19.
A női mosdó a titkok, a közös bölcselet szentélye, ahol a lányok kiltárulkoznak az idegen nők előtt, kibeszélik a dühöt, a bánatot, vagy sminkelés közben vitatják meg az őket foglalkoztató kérdéseket. Boros Panna minidokumentumfilm-sorozata, a Tükröm, tükröm a lányvécék speciális szabályok szerint működő mikrouniverzumába enged betekintést.

Női mosdó. Ahova a lányok mindig párban mennek. A férfiak ezt nem érthetik, ők maximum egymást méregetik a wc-ben. A női mosdó azonban titkok és a közös bölcselet szentélye. Itt beszéljük ki magunkból a dühöt, a bosszúságot vagy a bánatot. Itt gyűjtünk erőt egy döntéshez és itt kérünk tanácsot barátnőinktől, vagy csak egy idegen lánytól. Vagy csak egyszerűen nagy levegőt veszünk és mélyen a tükörbe nézve tartunk önvizsgálatot: merre is tovább. A női mosdóba lépve hirtelen mindenki a barátod. Megvigasztalod a zokogót, kölcsönadod egy vadidegennek a sminkeidet. A női mosdó a férfiak számára egy megfejthetetlen dimenzió. A nőknek mentsvár, a fogócskában a ház.

Bizarr helyszín beszélgetéshez, de működik. Véletlenszerűen leszólítani a nyilvános vécékbe betévedő nőket – ez volt a terv. Olykor furcsán néztek ránk, hogy mit keres két csaj a budiban kamerával, de szívesen beszélgettek velünk.

Az eredmény: egy csodálatos tapasztalás. Mindenki annyira nyitott és közvetlen volt, hogy a terjengő bűz és a hangulattalan világítás dacára is szívesen osztották meg legbensőbb titkaikat, történeteiket.

Íme  a filmek, amely a budapesti nyilvános vécékben készültek rólatok – nektek:

Első rész:

Második rész:

Harmadik rész:

Rendező: Boros Panna
Operatőr: Csepeli Eszter
Vágó: Zagyva Zoltán