Bejelentették a világ legnagyobb fotóversenyének nyerteseit

2017. április 25.
Április 20-án, este bejelentették Londonban a Sony World Photography Awards 2017 nyerteseit. A világ legnagyobb fotóversenyére több mint 227 000 nevezés érkezett mintegy 183 országból. Végül az "Év Fotósa" elismerést és a győzelemmel járó 25 000 dolláros pénzdíjat a belga fotográfus, Frederik Buyckx nyerte el.

Fotó: Frederik Buyckx

Frederik Buyckx “Fehér Világ” című díjnyertes képsorozata bemutatja milyen szerepet játszik a tél a természet körforgásában. A belga fotós a londoni díjátadó ceremónián vette át az Év Fotográfusa elismerést és az ezzel járó 25000 dolláros pénzdíjat. A gálán a többi Professzionális kategória győztesét, valamint a Nyílt, Ifjúsági és Diák versenyek nyerteseinek névsorát is kihirdették.

Fotó:  Alexander Vinogradov

A Nyílt kategória győztese ebben az évben az orosz Alexander Vinogradov lett “Mathilda” című munkájával. Portréfelvételén egy fiatal lány látható, amelyet Luc Besson filmje, a Leon, a profi ihletett.

További tíz fotós munkája kapott elismerést a Professzionális versenyben, a mi kedvencünk Martin Parr képe, amely a Fotózás Művészetéhez Kiemelkedően Hozzájárulók díját érdemelte ki Londonban.

Fotó: Martin Parr

A díjazott képekből április 21. és május 7. között kiállítás nyílik a londoni Somerset House-ban.

Fotó: Dongni

Az idei évben 10. évfordulóját ünneplő Sony World Photography Awards évről évre elismeri és díjazza az előző év legjobb kortárs fotómunkáit.  A fotópályázat a fotóipar egyik legnagyobb presztízsű versenye, amely mindenki számára nyitott és ingyenes, és amely minden győztes és shortlistes fotósnak lehetőséget nyújt arra, hogy karrierjének új lendületet adjon.  A 2018-as Sony World Photography Awards-ra 2017. június 1-től lehet nevezni.

A további díjnyertes pályamunkákért kattints ide.