Lélegzetelállító fotósorozat az afrikai vadvilágról

2017. április 14.
A díjnyertes természetfotós, Chris Schmid fotóexpedícióra indult a namíbiai só-sivatagba és egy lenyűgöző képsorozaton örökítette meg az afrikai vadvilágot, ahol a természet és a túlélés törvényei uralkodnak. Képsorozata hűen ábrázolja, hogyan viselkednek az állatok különböző életkörülmények között és a fotós hasznos tanáccsal látja el azokat, akik a legjobb természetfotókat szeretnék készíteni.

Fotó: Chris Schmid

Chris Schmid fotóművész kalandos fotóexpedícióra indult a namíbiai só-sivatagba, hogy dokumentumfilmjéhez, az „Afrikai túlélőkhöz” készítsen fényképeket az ország veszélyeztetett állatfajainak mindennapjairól. Képsorozata hűen ábrázolja, hogyan viselkednek az állatok különböző életkörülmények között.

Fotó:Chris Schmid

Fotói hűen ábrázolják a sivatagi vadélet magányos és elhagyatott, mégis különleges szépségét.A díjnyertes, svájci származású fotográfus, Chris Schmid az évnek abban a szakaszában örökítette meg lenyűgöző képsorozatát, amikor az időjárási viszonyok rendkívül változékonyak. Ahogy a fotókon is látható a szélsőséges decemberi időszak számos kihívás elé állította a művészt, amely a nehézségek ellenére hozzájárult a kiemelkedő felvételek létrejöttéhez.

Fotó:Chris Schmid

A fotós pár jó tanáccsal látja el azokat, akik a legjobb természetfotókat szeretnék készíteni:

• Biztosíts magad mellé egy profi nyomkövetőt! Ne sajnáld az időt a legjobb nyomkövetők felkutatására, mert munkád során felbecsülhetetlen segítséget nyújthatnak!

• Légy rendkívül türelmes és készülj fel arra, hogy korán kell kelned, ha csatlakozni szeretnél egy oroszlánfalkához. Az oroszlánok hajlamosak naponta akár 20 órát is aludni, ezért mindig ébernek és fotózásra készen kell lenned, nehogy lemaradj a falkamenetről.

• Légy figyelmes! Egyszerűen hangzik, mégis alapvető jótanács, ha csak a legjobb felvételekkel elégszel meg. Ne csüggedj, ha egy teljes nap után nem sikerül a gepárdokat vagy oroszlánokat lencsevégre kapni vadászat közben, ezzel csak nő az esélye, hogy másnap újra próbálkoznak. Csak kövesd őket tovább!

• Légy megfelelően hidratált és igyál sok folyadékot! A gyakorlati szabály szerint fogyassz három óránként egy liter vizet!• Használj objektív szűrőket! Az afrikai sivatagban rendkívül szélsőséges az időjárás, ezért használj objektív szűrőt fényképezőgéped védelme érdekében!