Mi leszel, ha nagy leszel?

2017. június 28.
A TEDxYouth, Forbes és Highlights of Hungary (2015) által is díjazott, középiskolások pályaorientációját segítő, nagysikerű Így dolgozunk mi projekthétre idén is várják a diákokat!

Mit csinál a hr-es? És mit az employer branding specialista? Szakmák, amelyekről a fiataloknak fogalmuk sincs. Ahogy arról sem, hogy mit jelent az, ha valaki közgazdasági szakirányra megy, vagy jogot, pénzügyi pályát választ. Egyáltalán: a sikeres életút feltétele az egyetemi diploma? Ha most nem döntök jól, elrontom az egész életemet? – csak egy kérdés a sok tucatból, amit a fiatalok sokszor senkinek sem tesznek fel, úgy döntenek a pályaválasztásról.

Az Így dolgozunk mi a fiatalok tudatosabb pályaorientációját segítő kezdeményezés, idén harmadjára szervezi meg nagysikerű nyári projekthetét az érdeklődő középiskolások számára július 15 és 22. között.

A napközis tábor három pillérre épül: egyrészt a fiatalok bepillantást nyerhetnek különböző szakmákba, szakmai életutakba, hogy ezáltal is tisztább képet kapjanak arról, hogy mit csinál pontosan például egy UX designer, egy szövegíró, egy marketinges, vagy programozó. Másrészről olyan készségfejlesztő tréningeken vehetnek részt, amelyek az iskolából gyakran kimaradnak, pedig a való élethez elengedhetetlenek, úgy mint stresszkezelés, önismeret, nyilvános beszéd fejlesztés, prezentációs technikák, időmenedzsment, vagy énmárka építés.
Harmadrészt olyan társadalmi projekten dolgoznak a táborban, amelynek a vége egy szerethető kampányvideó, ami valamilyen aktuális társadalmi kihívásra igyekszik ráirányítani a figyelmet.

A projekthét során a fiatalokat minden nap más helyszín fogadja be, többek között ellátogatnak a Skyscanner, a Prezi, az Epam, az Isobar, a Greenfox Academy, és a KAPTÁR irodáiba, valamint az Eduline.hu szerkesztőségébe is. Emellett olyan szakemberektől tanulhatnak, mint például Németh Zoltán, a PestBeszéd Retorika Klub alapító-elnöke, felsővezetői szakmai coach, Papp Gábor, online marketing és SEO szakember, Bruck Gábor és Bárdos András kommunikációs szakemberek, a Sawyer Miller Group Vezetői Akadémia alapítói.

A tábor résztvevői közül több fiatalnak ingyenes lehetőséget biztosítanak a részvételre, ha a legjobb pályázati anyagot benyújtók között vannak.

A szervezők azoknak a 14-19 év közötti hazai középiskolásoknak a jelentkezését várják a napközis táborba, akiket érdekelnek a bennük rejlő lehetőségek, kipróbálnák, hogy milyen újságíróéként dolgozni vagy forgatni, és új barátokra, élményekre vágynak, szívesen tanulnának a szakma kiemelkedő szakembereitől, és dolgoznának egy értékalkotó projekten.

További információkért látogass el az Így dolgozunk mi honlapjára!