Hidzsábos lány és szoptatós nő is lesz az új emoji készletben

2017. július 26.
Az Apple nemrégiben bejelentette, hogy 12 új ikonnal bővíti emoji készletét, többek között hidzsábos és szoptatós női figurával is.

Először csak néhány vicces kép volt a mobilunkban, de amióta a napi online kommunikáció során több tucatot is használunk belőlük, nagyon is fontos lett, mennyire fedik le a teljes társadalmat az emojik. Első körben a nemi sztereotípiákat és a fehér bőr dominanciáját purgálták ki a kis piktogramok közül, így került mindegyik foglalkozáshoz két nem és többféle választható bőrszín is a készletbe.

Az idei World Emoji Day alkalmából újabb ikonokkal bővül a szett: az Apple friss bejelentése szerint egészen pontosan 12 új emojira számíthatunk. Az új képek között lesz hidzsábos lány többféle bőrszínben és szoptatós anyuka is, de jön még zebra, szakállas férfi és T-Rex is. Az első kettő kiemelten fontos, mivel az emoji-készletre már úgy tekintünk, hogy annak reprezentálnia kell társadalmunkat, így szükséges a kisebbségek (így például a muszlimok) láthatóvá tétele is, míg a szoptatós emoji a nyilvános szoptatás körülötti stigma lebontásában játszhat szerepet.

MarieClaireUK