Hidzsábos lány és szoptatós nő is lesz az új emoji készletben

2017. július 26. |

Az Apple nemrégiben bejelentette, hogy 12 új ikonnal bővíti emoji készletét, többek között hidzsábos és szoptatós női figurával is.

Először csak néhány vicces kép volt a mobilunkban, de amióta a napi online kommunikáció során több tucatot is használunk belőlük, nagyon is fontos lett, mennyire fedik le a teljes társadalmat az emojik. Első körben a nemi sztereotípiákat és a fehér bőr dominanciáját purgálták ki a kis piktogramok közül, így került mindegyik foglalkozáshoz két nem és többféle választható bőrszín is a készletbe.

Az idei World Emoji Day alkalmából újabb ikonokkal bővül a szett: az Apple friss bejelentése szerint egészen pontosan 12 új emojira számíthatunk. Az új képek között lesz hidzsábos lány többféle bőrszínben és szoptatós anyuka is, de jön még zebra, szakállas férfi és T-Rex is. Az első kettő kiemelten fontos, mivel az emoji-készletre már úgy tekintünk, hogy annak reprezentálnia kell társadalmunkat, így szükséges a kisebbségek (így például a muszlimok) láthatóvá tétele is, míg a szoptatós emoji a nyilvános szoptatás körülötti stigma lebontásában játszhat szerepet.

MarieClaireUK

Szólj hozzá te is!

Még több Riporter