Magyarországon eddig még példátlan összefogásról tanúskodik ez a nem mindennapi esemény, hiszen több mint ötven családokat segítő civil szervezet, továbbá számos cég és magánszemély együttes erővel fogott össze egy nemes célért. Idén a vásár teljes bevétele a Melletted a Helyem Egyesület segítségével a koraszülöttek és családjaik megsegítését szolgálja. A hagyományteremtő rendezvényre a tavalyi nagy sikerre való tekintettel másodszor kerül sor december 3-án, ezúttal a Millenáris „D” épületében.

A nap ceremóniamesterei: Horváth Lili, Jászai Mari díjas színésznő valamint Tordai István, műsorvezető. A sztárfellépők pedig Vastag Csaba, Tabáni István, de számos népszerű gyermekzenekar és fellépő gondoskodik a családok szórakozásáról.

Az esemény főszervezője a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), a vásár megálmodója pedig Király Nóra, a szervezet alapítója.

„Régóta dédelgetett álmom vált valóra azzal, hogy a civil szféra összefogásával tavaly először, majd idén már másodjára megszervezhetjük a Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági Vásárát. Köszönöm mindenkinek a támogatást, hiszem, hogy együtt sokkal messzebb jutunk, mint egyedül. Ez a gondolat ihlette 2016-ban az első Adventi Jótékonysági Vásárt, amihez az elképzeléseimet is felülmúló családszervezet, cég és magánszemély csatlakozott, ezért is döntöttünk úgy, hogy 2017-ben immár második alkalommal is megrendezzük. Nem titkolt célom, hogy hagyományt teremtsünk ennek az egyedülálló jótékonysági vásárnak” – Király Nóra, a vásár megálmodója, a FICSAK alapítója.

A 2017-es, idei Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági vásár célja, hogy a koraszülötteket és családjaikat támogassa. Fontosnak tartjuk, hogy a korábban érkezett kisbabák és családjaik a megfelelő támogatásban részesüljenek és a Melletted a helyem Egyesülettel közösen valódi segítséget kívánunk nyújtani számukra. A vásár teljes bevételét felajánlva olyan eszközöket vásárolunk, melyekkel a picik anyatejes táplálását segítik majd.

A jótékonysági vásár egyben egy jó hangulatú, szórakoztató ünnepi rendezvény is, koncertekkel, gyermekprogramokkal, kézműves ajándékokkal, karácsonyi hangulattal. A vásár kínálatában a szebbnél-szebb portékák mellett finomságokat, különleges kiegészítőket is találnak majd a vásárlók. Kiegészítő programok is várják a családokat, többek között gyermekjóga, interaktív meseszínház, betlehemes játék, arcfestés, kézműveskedés, táncház, játszóház és egyéb izgalmas program.

A színpadon olyan fellépők váltják majd egymást, mint a Ringató, az Iszkiri zenekar, a Búgócsiga Zenede, a Lélekzuhany – gospel kórus, Tabáni István, a Csepp Csepel Táncegyüttes, Vastag Csaba és az Eszter-lánc mesezenekar – gyermekkoncertje

Bővebb információ: jotekonysagivasar.hu