21 Nő az Egészségügyért

2017. december 03.

Dékán, gyógyszerész, orvos, kórház-igazgató, intézmény-vezető, kutató, rendőr – a 21 prominens hölgy különböző területeken tevékenykedik és hihetetlen életutak, magyar, illetve nemzetközi eredmények, elismerések vannak mögöttük. Most egy közös nyilatkozatban adtak hangot közös véleményének, amely értelmében a negatív tendenciák ellen hatékony lehetőségeket, és az egyes problémákra megoldásokat kell találni.

„Meggyőződésünk, hogy a hazai és nemzetközi egészségügyről szerzett ismereteink, gyakorlati tapasztalataink, vezetői rutinunk, valamint az együttműködésben rejlő erő nagy fontossággal bír, amikor ezt a komplex tudást az edukáció révén szeretnénk hasznossá tenni. A szemlélet kialakítása már az óvodákban kezdődik, s tart életünk végéig.” – olvasható a hölgyek nyilatkozatában.

A magyar egészségügy vezető női szakembereiből álló prémium elsőként hat olyan hiánypótló egészségnevelési programot, projektet karolt fel, amelyek a tömörülés minden vállalásával összhangban vannak, és éppen ezért érdemesnek tartanak az országos népszerűsítésre, többek közt az iskolai edukáció céljából.