Az Amnesty szerint a Twitter veszélyes hely a nőknek

2018. március 25.

Tizenkét évvel ezelőtt épp március 21-én posztoltak először a Twitteren, most pedig 2018 március 21-re időzítette jelentését az Amnesty International, melyben azt mondják, a Twitter nem tud biztonságos online környezetet biztosítani a nőknek. Az emberi jogokért küzdő szervezet azt monjda, a közösségi médiás oldal nem lépett fel megfelelően a nőkkel szembeni online erőszak ellen, így a Twittert elárasztották a nőkre irányuló halálos fenyegetések, szexuális zaklatások, transzfób vagy homofób megjegyzések.

Fotó: Profimédia – Red Dot

A jelentéshez 1100 brit nőt is megkérdeztek, akik közül mindössze 9% gondolta úgy, hogy a Twitter eleget tesz a nők elleni erőszak megszűntetéséért – további 78% azt mondta, nem igazán érzik, hogy az oldalon elmondhatnák véleményüket anélkül, hogy gyalázkodó üzeneteket kapnának vissza.

Kate Allen, az Amnesty International brit vezetője azt mondja, a Twitter „mérgező hely lett a nők számára”. Allen szerint „a trollok nyerésre állnak, mivel a folyamatos ígéretek ellenére a Twitter továbbra sem képes megállítani őket”. Az Amnesty azt mondja, ideje, hogy az oldal tényleg tegyen valamit, ugyanis jelenleg hiába állítják, hogy a nők mellett vannak, ez egyáltalán nem látszik. A jelentésben azt is megjegyezték, hogy bár az olyan mozgalmak, mint a Twitteren terjedő #MeToo nagyon hasznosak és fontosak lehetnek a nők számára, továbbra is probléma, hogy a nők rengeteg zaklató, kegyetlen kommentet kapnak kiállásaikra a felületen.

TheGuardian