Wolf Kati ruhaadományokkal segít a rászoruló gyerekeken

2018. április 14.
Április 14-én hatodik alkalommal indult útjára az Adok-Kapok Napok, Magyarország legnagyobb minőségi ruhagyűjtő akciója. A gyűjtésben Wolf Kati, az Adok-Kapok Napok védnöke is részt vesz, aki idén harmadik alkalommal áll ki a rászoruló gyermekek ügye mellett.

A Magyarországon mélyszegénységben élőkre a napi étkezés megoldása is hihetetlenül nagy terhet ró, így nem csoda, hogy a gyermekek és felnőttek ruháztatása egyaránt mindennapi problémát jelent. Egy jó minőségű ruha azonban nem csupán a külsőségek miatt fontos. Ami legtöbbünknek csupán egy megunt, feleslegessé vált ruhadarab, az egy nehéz körülmények között élő család számára esélyt jelenthet az újrakezdéshez, és az előítéletektől mentes élethez, hiszen lehetővé teszi számukra, hogy levethessék a nem megfelelő öltözet adta negatív megkülönböztetéseket.

Idén hatodik alkalommal indult útjára Magyarország legnagyobb minőségi ruhagyűjtő akciója, az Adok-Kapok Napok, melynek védnöke immáron harmadik éve Wolf Kati. „Az elmúlt években nagyon jó volt érezni, hogy azok, akik a kampányban dolgoztak, mennyire nagy odaadással csinálták, és hogy évről évre mennyivel nagyobb volumenű ez az akció. Mindig rá kell jönnöm, hogy az emberek nagyon szívesen adnak, és adakoznak, csak kell egy megbízható szervezet, egy igazi cél és egy átlátható megvalósítás. Örülök, hogy idén is komoly szerepet kaptam benne.” – mondta el az idei felkérés kapcsán Wolf Kati.

A népszerű énekesnő számára nem ismeretlen az önkénteskedés. „Az Ökumenikus Segélyszervezethez kötődő minden olyan kampányában szívesen részt veszek, ami gyerekekhez, családokhoz kapcsolódik. Az emberek érzik, hogy mennyivel jobb dolog adni, mint azon az oldalon lenni, ahol már kérni kell. Minden alkalommal, amikor megyek haza egy ilyen eseményről, átértékelődnek az érzéseim, a gondjaim, a problémáim” – emlékszik vissza a népszerű énekesnő.

Kati édesanyaként pontosan tisztában van azzal, hogy milyen gyorsan kinövik a ruhákat a gyerekek. „Nagy az ismeretségi és rokoni kör, mi is kaptunk már szuper gyerek ruhákat, és mi is tovább adjuk, ami szép állapotban marad. Iszonyú tempóban nőnek a gyerekek, és némelyik ruhát egy pillanat alatt „megeszik”, főleg a cipők szoktak nagyon gyorsan lerongyolódni. Úgyhogy tudom, mekkora kiadás a gyerekek állandó ruháztatása, ilyen cipő, olyan tornacipő, váltócipő, vízálló csizma, meleg bakancs, ünneplő cipő, átmeneti cipő, szandál, felsorolni is sok, megvenni pláne” – tette hozzá Wolf Kati.

Most Te is segíthetsz megunt, feleslegessé vált, de még jó állapotú ruháiddal, ugyanis a Premier Outlet április 14-től május 6-ig várja a jó minőségű, használt ruhákat az Adománygyűjtő Pontján (106-os üzlet). A felajánlások az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével jutnak el a krízishelyzetben lévő gyermekekhez, családokhoz országszerte. A felajánlott ruhákat akár 50%-os kedvezményekre jogosító kuponfüzettel köszöni meg a biatorbágyi outletközpont, melyeket május 2. és 6. között tudnak beváltani az adakozók a Premier Outlet üzleteiben.