Apák napja sztárapukákkal a Marczibányi téren

2018. június 12.
Kedves apák, apukák, édesapák, nevelőapák! Nevezzetek gyerekeitekkel kispályás sportmérkőzéseinkre, nyerjetek dedikált focilabdát és értékes ajándékokat a támogatók jóvoltából, szórakozzatok együtt a családdal, hallgassátok a kedvenc sztár-apukákat az apaságról beszélgetni, vegyetek részt kreatív foglalkozásokon a gyerekekkel, találkozzatok Dórával és SpongyaBobbal.

Június 17-én  az apáké a főszerep. A köszöntés mellett az UNICEF arra is felhívja a figyelmet, hogy az apák mennyire fontos szereplői a gyerekek életének. Aktív részvételük a koragyermekkorban hozzájárul gyermekeik egészséges fejlődéséhez, a közösen töltött minőségi idő kiegyensúlyozottabb és sikeresebb felnőtt életet biztosít gyermekeik számára.

A koragyermekkor kritikus időszak a gyermekek értelmi, érzelmi, társas, és testi fejlődése szempontjából. Ma már bizonyított tény, hogy az apákazzal is jelentősen hozzájárulhatnak gyermekük későbbi életéhez és adottságaihoz, ha az anyák mellett már ebben a korai szakaszban tevékenyen részt vesznek a kicsik mindennapjaiban, etetik őket, olvasnak nekik, beszélgetnek, játszanak és énekelnek velük.

Az apák szerepvállalása a terhesség időszakában, a szülés közben és közvetlenül azután megalapozza gyermekük iránti elköteleződésüket, erősíti felelősségérzetüket és pozitív hatást gyakorol a gyermek testi és lelki fejlődésére egyaránt.Az érzelmileg támogató, figyelmes és gondoskodó apa aktív jelenlétéből a gyermekek életre szóló előnyöket szereznek.

Kutatások bizonyítják, hogy ha a gyermekeknek jó a kapcsolatuk apjukkal, akkor hosszú távon is jobb lesz a lelki egészségük, erősebb lesz az önbecsülésük, empatikusabbak lesznek, könnyebben alakítanak társas kapcsolatokat és elégedettebbek lesznek az életükkel is.A gyermekük iránt elkötelezett és a gyermek életében aktívan résztvevő apák azáltal is javíthatják gyermekük kilátásait, hogy a jó apa-gyermek kapcsolatban csökken a depresszió, a szorongás és a gyermek téves önértékelésének veszélye.

Itt az ideje, hogy az Apákat is köszöntsük! Ezért Apák Napján, Június 17-énaz UNICEF Magyarország várja az apukákat, a gyerekeket és persze az anyukákat is a Marczibányi téri Sportközpontban.

Június 17-én, a hivatalos nemzetközi Apák Napján aMarczibányi téri Sportközpontbanvárja az UNICEF Magyarország az apukákat, a gyerekeket és persze az anyukákat is.

A számos interaktív program mellett a látogatók meghallgathatják kedvelt sztár-apukák saját Apa-sztorijait. A szakértők mellett ott lesz többek között Sebestyén Balázs, Oláh Gergő, Rónai Egon, Nánási Pál, Hajós András, Nyári Krisztián, Lukács Miklós, Harsányi Levente, de a Nickelodeon jóvoltából találkozhatnak Dórával és SpongyaBobbal is a gyerekek. A sportos családok kispályás focimeccseken, kosár- és squashmérkőzéseken indulhatnak, de akár pingpongozhatnak vagy csocsózhatnak is együtt.

A helyszínen dedikálja legújabb könyvét Varró Dániel,aki szintén részt vesz a  kerekasztal beszélgetések egyikében.

A rendezvényre a belépés díjtalan, a sportmérkőzések nevezési díjával a játékosok az UNICEF gyermekekért végzett munkáját támogatják.

Az UNICEF elindította továbbá az unicef.hu/apa-sztori oldalt, ahol a „ha tudtam volna, mielőtt apa lettem” témakörben várják az izgalmas, érdekes és vicces saját történeteket minden Apukától. Ezt a témakört dolgozzák fel 17-én a rendezvényen résztvevő sztárok segítségével.

Fontos háttérinformációk a sportmérkőzésekhez:

A kispályás foci- és kosármérkőzésekre nevezni az alábbi címen lehet: https://unicef.hu/apak-napja/

A 5+1 fős focicsapatokat (vegyes „apa-gyerek” csapatok) a helyszínen a bírók segítségével állítjuk össze, de akár teljes csapatok nevezését is várjuk.

A nevezési díj 2500,- Ft / fő, minden nevező UNICEF mezt kap ajándékba

Érdemes nevezni! A győztes csapatokat, dedikált focilabdák, Fradi meccsjegyek, értékes Lego ajándékcsomagok, Feldobox élményajándék dobozok, a Maratonman ajándékutalványai, a Nivea ajándékcsomagjai és a Dr. Rose nagyértékű szűrési szolgáltatási csomagjai várják.