A Z generációnak nincs ideje inni és drogozni

2018. július 26. |

Kevesebbet isznak és drogoznk a mai fiatalok, a tini terhesség pedig már ritkaságnak számít. A Z generáció jobban szereti a frissen préselt gyümölcslevet, mint az olcsó vodkát és inkább választják a családi kirándulást az alkalmi szex helyett.

Fotó: Unsplash.com

“Van jobb dolgunk is, mint inni és drogozni” – meséli Demi Babadola, a 19 éves filozófia és szociológia szakos hallgató a Guardiannek. “Nem vagyok meglepve a statisztikákon, nagyon is van értelme. Rengeteg más dolog van, ami leköti a figyelmünket.

Talán furcsának tűnhet, de a “mai fiatalok”, vagyis az 1996 után született Z generáció tagjai sokkal szívesebben töltik az idejüket organikus smoothie bárokban mint fülledt klubokban, mélyre zuhant körükben az alkohol- és drogfogyasztás, a tinédzserkori terhesség pedig szinte teljesen eltűnt. Van azonban egy új démonuk: a közösségi média. Persze nem a Facebook, az már ciki a Z generáció körében, ellenben az Instagram, a Snapchat és a Twitter még mindig nagyon mennek. Emiatt sokan aggódnak is, de Rhiannon McGregor jövőkutató szerint a Z generáció sokkal körültekintőbb és kevesebb kockázatot vállal, mint szülei, épp azért, mert a technológiának köszönhetően nagyon tájékozottak.

“Már nagyon korán tisztában vannak vele, hogyan jelennek meg online és offline, ezért konzervatívabban alakítják ki identitásukat” – meséli a szakértő. “Tájékozottabbak a társadalomban elfoglalt helyüket illetően és inkább egy globális közösség részeként gondolnak magukra.”

Szólj hozzá te is!

Még több Riporter

“Az étkezési zavar sokszor egyáltalán nem az étkezésről szól” étkezési zavar

“Az étkezési zavar sokszor egyáltalán nem az étkezésről szól”