“A testem nem csak dekoratív elem, életre szóló funkciója van!”

2019. február 26. |
Central Médiacsoport Zrt.

Lili a 20-as éveiben járó édesanya, aki sem a hagyományos szupermodellek sem a plus size divat világába nem passzolt, a terhessége után azonban megtanulta értékelni a testét. A Perfect Imperfection testpozitív kampány modelljének testtörténetét a marieclaire.hu-n olvashatjátok először.  

“16 éves voltam, amikor először leszólított egy modellügynök. Amikor bementem a meghallgatásra, azt mondták, tök jó a magasságom, gyönyörű az arcom, de azért itt van mit lefaragni. Azzal köszöntek el tőlem, hogy próbáljak meg egy hónap alatt(!) 15 kilót ledobni, és figyeljem meg, rögtön mehetek is modellkedni a világ bármely pontjára. Anyukám persze támogatott, de nem örült ennek az akciómnak. Mint mindig, akkor is csak azt mondta: ‘Nem baj, Lili, te ilyen vastag csontú vagy!’  – Mondanom sem kell, nem sikerült a diéta.

Rá pár évre, amikor divatosak lettek a plus size modellek, ismét elmentem egy válogatásra. Egy angol hölgy tartotta a castingot és ennyit mondott nekem: “Eat more chocholate, darling!” Ekkor az éreztem, hogy ha se ide, se oda nem vagyok jó, akkor inkább kimaradok. Aztán anya lettem, és megpróbálkoztam a gyerekes fotózásokkal is. Volt egy cég, akinek az egész profilja a természetességre épült, ennek ellenére egyszer felére retusálták a karomat… Ennyit a valódi anyákról a reklámiparban.

Nő vagyok. Persze, mint mindenkit, néha engem is zavar a testem. 22 évesen lettem anya és arra kifejezetten büszke vagyok, hogy meglátszanak rajtam az anyaság jelei. A terhesség volt az a pont az életemben, amikor teljesen átformálódótt az énképem. Abban az időszakban annyian és annyi féle pózban vizsgáltak meg, hogy teljesen ki kellett lépnem a komfortzónámból. Teljesen más minőségben volt jelen a testem. Milán, a fiam már három éves, és egy nap milliószor is elmondja, hogy gyönyörű vagyok. A születése óta sokkal jobban tudom értékelni azt a testet, amim van: azóta a testem nemcsak ‘dekoratív elem’, hanem bizony életre szóló funkciója is van.”

Modell: Lili
Ruha: Kardigán – Mango, fehérnemű szett – Triumph
Smink és haj: Páll Adrienn és – New School of Make-up
Stylist: Molnár Anikó
Fotó: Bodnár Zsófi
Szöveg: Bobák Szilvia

Mi a Perfect Imperfection?

Egy testpozitív kampány, mely azt hirdeti, hogy minden nő teste megérdemli az a figyelmet, amiben a szupermodellek részesülnek. Kövess minket az Instagramon

Szólj hozzá te is!

Még több Riporter

Inkább anyám, mint egy főbérlő albérlet

Inkább anyám, mint egy főbérlő

Alföldi Róbert és Szabó Győző nemes cél érdekében festettek Alföldi Róbert

Alföldi Róbert és Szabó Győző nemes cél érdekében festettek