Bemutatkozik a Perfect Imperfection testpozitív kampány

2019. február 18.
A marieclaire.hu és Páll Adrienn sminkiskolája, a Newschool of Makeup támogatásával indul útjára a Perfect Imperfection testpozitív kampány, melynek ötletgazdája a Marie Claire két szerzője, Bodnár Zsófia és Bobák Szilvia, akik ezúttal az Instagramot szeretnék egy kicsit igazibb hellyé varázsolni. 

Az @ourperfectimperfection-ön és a marieclaire.hu hasábjain hétről hétre olyan lenyűgöző, valóságos nők fotóit és történeteit láthatja a nagyközönség, akiknek szépségük a különbözőségükben rejlik. Szeplős, vitiligós, XXS, plus size, 50+ LMBTQIA+, afro, ázsiai és még sok más hús-vér nő meséli el a testtörténetét profi képeken és rövid írásokon keresztül.

A Perfect Imperfection testpozitív nyitókampánya február második felében zajlik az Instagramon és a marieclaire.hu felületén párhuzamosan. Az első nőtörténeteken túl a stáb is bemutatkozik, élen Páll Adrienn sminkiskolájával, a New School of Makeuppal, akik a modellek sminkeiért felelnek.

4 fotó megtekintése

Ismerd meg a kampány első szereplőit a galériára kattintva!

„Hiszem, hogy szépen lassan elérkeztünk abba a korba, amikor a szépséghez már nem csak egy jelentés tartozik . A szexepilek – melyek megkülönböztetnek minket másoktól –  tesznek minket azzá, akik vagyunk, ezért nagyon fontos, hogy szeressük ezeket az adottságainkat, különben sosem fogjuk jól érezni magunkat a bőrünkben. Nagy öröm számomra, hogy egyre több olyan inspiráló nőt fotózhatok, akikből árad az önbizalom, és büszkén mutatják magukat teljes valójukban, ráncaikat, anyajegyeiket, és sokszor azokat a bőrhibákat sem szégyellve, amiket az Instagramon szinte sosem látunk a fotókon. A Pefect Imperfection projekttel az a célom, hogy megmutassuk ezeket a társadalom által tökéletlennek bélyegzett, mégis szerethető adottságokat, és idővel eljuttassuk az üzenetet minden kislányhoz, és felnőtt nőhöz, hogy pont így jók és mind nagyon szépek! – Bodnár Zsófia, fotós-újságíró, a kampány ötletgazdája

„Zsigerileg vonzódunk a kis szabálytalanságokhoz. Ha például megtükrözünk egy fél arcot, akkor ijesztően szimmetrikus, taszító képet kapunk, hiszen hiányoznak róla az ikonikus anyajegyek, a szeplők szabálytalansága vagy a féloldalra söpört haj lazasága. Miért törekednénk akkor a testi ‘tökéletességre’? Én a hús-vér emberekben hiszek. Azokban, akiknek a teste élettörténet is: a gyűrődések, húzódások, hegek, fürtök és pöttyök vászna, ami mesélni tud a gazdájáról. Azokban, akik vállalják az arcukat kemény retusálás és sminkréteg nélkül is, minden egyediségükkel és félelmükkel együtt. Méltatlanul egyoldalú az a lenyomat, amit a közösségi médiában látunk az emberiségről, így a Perfect Imperfection kampánnyal az a célunk, hogy az Instagram egy kicsit valósághűbb, hitelesebb hely lehessen. Szolgáljon olyan felületként, ahol életszagú üzeneteket is lehet közvetíteni a promócióterhes maszlag mellett” – Bobák Szilvia újságíró, a kampány ötletgazdája

Instagram: @ourperfectimperfection
E-mail: perfectimperfectionkampany@gmail.com

Smink és haj: Páll Adrienn és csapata – New School of Make-up
Stylist: Molnár Anikó
Fotók: Bodnár Zsófi
A nyitókampány modelljei: Süle Katalin, Jenovac Liliana, Oláh Anna, Dobos Emese