15 millió forinttal segíti a Szent Imre Kórház munkáját az Allee

2020. május 12.
15 millió forint pénzadománnyal segíti a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház COVID-19-járvány elleni gyógyítótevékenységét az Allee Bevásárlóközpont. Az egészségügyi intézmény a támogatást lélegeztetőgépek, EKG-készülékek, vérnyomásmérők, valamint orvosi védőfelszerelések és fertőtlenítőszerek beszerzésére fordítja.

A Budapest 11. kerületében működő 673 ágyas kórházban tavaly közel 35 ezer fekvőbeteg és 315 ezer járóbeteg fordult meg. A jelenlegi járványügyi helyzetben 404 ágy áll a COVID-19-cel fertőzött betegek rendelkezésére. A szintén a kerületben található Allee – a kórház igényeit felmérve – lélegeztetőgépek, vérnyomásmérő és EKG-készülékek, valamint orvosi védőruházatok, száj- és arcmaszkok, kesztyűk, fertőtlenítőszerek beszerzéséhez nyújt segítséget.

„Minden támogatásnak örülünk, így nagyra értékeljük a járvány elleni erőfeszítéseinkhez felajánlott Allee-hozzájárulást. Az adományból vásárolt eszközöket a koronavírussal közvetlenül foglalkozó egységeink, a COVID Intenzív Terápiás Osztály, a Sürgősségi Osztály, valamint a COVID izolációs egység kapják” – mondta el Bedros J. Róbert, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Az Allee kiemelten fontosnak tartja a helyi közösségek támogatását, különösen a mostani egészségügyi helyzetben, ezért egy olyan kerületi intézmény munkáját segíti, ahol erre a legnagyobb szükség van: a korszerű orvosi készülékekkel tovább javul a kórház eszközellátottsága.

„Elmondhatatlanul hálásak vagyunk az egészségügyi dolgozóknak, akik élen járnak a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. Örülünk, hogy a helyi közösség tagjaként lehetőségünk van a munkájukat a legkorszerűbb eszközökkel és felszerelésekkel segíteni ezekben a rendkívüli időkben és azt követően is” – tette hozzá Berzevici Rita, az Allee marketingmanagere.

A bevásárlóközpont a kórházi támogatás mellett nagy hangsúlyt fektet kommunikációjában, közösségimédia-felületein a családok összetartásának szerepére az idősek segítésében, mentális egészségük megőrzésében is.

Olvass tovább!