Könyvírás karantén idején

2020. augusztus 31.
Azoknak szól a Marie Claire szeptemberi számának egyik összeállítása, akik régóta dédelgetik magukban a saját könyv megírásának álmát.

Könyvek a karantén idején, a nehézségek dacára is születtek – vette észre állandó szerzőnk, Balázs Laura, aki ezután fel is keresett néhány szerzőt. A Marie Claire szeptemberi számában közölt történeteik különlegesek, de kicsit hasonlóak is. Varga Emese Jó reggelt, kis pillangó! című könyve már kapható az Amazonon, és készül a sorozat következő része, amiben az esti elcsendesedéshez találhatnak majd meditációs meséket a szülők. Letölthető már Madarász Éva (Online megjelenés – Hogyan válj az első benyomás mesterévé a webkamera előtt) és Vörös Szilva (Az Igazi Vezető) könyve is, de mindketten azt mondják, hogy több kötetre való ötletük van még. Tokody Klára kommunikációs szakember legendák nyomába indult a karantén heteiben. Kétgyerekes anyuka, aki két köteten is dolgozott párhuzamosan.

„Az egyik egy mesekönyv – mondja Klára, Mina és Vidi az óriások nyomába, a tervek szerint méghozzá egy sorozat első része. Két balatoni tündér a főszereplője, akik egy óriásokról szóló balatoni legenda nyomába erednek. A másik felnőtteknek mesél balatoni mondákat, legendákat, és nagyon sok kutatómunkát igényelt. Megesett, hogy hajnalig a netet bújtam. Magánkiadásban gondolkodom mindkét könyv esetében, a mesekönyv már a szerkesztőnél van. A legnagyobb segítséget a családomtól kapom, a gyerekek bekapcsolódnak a történet szövésébe, ők adnak nevet a mellékszereplőknek. Anyukaként állandó lelkiismeret-furdalásom van, hátha nem foglalkozom, nem játszom eleget a gyerekekkel, így nagyon sokat jelent, amikor azt hallom tőlük: «anya, írd csak a könyvedet, mi jól elvagyunk», vagy amikor a férjem bringázni hívja őket, ebédet főz nekik, hogy én alkothassak.”

Fotó: a szereplők saját képei, Marie Claire-archívum

A teljes cikket keresd a szeptemberi Marie Claire-ben!


Kapcsolódó