Soha ekkora médiaösszefogás nem volt még az állami gondoskodásban élő gyerekekért

2021. október 07. |

Szinte az egész magyar média beállt az SOS Gyermekfalvak legújabb kampánya mögé, amellyel az állami gondoskodásban élő gyerekekre és a gyermekvédelemre szeretnék felhívni a figyelmet. Mostantól október 7. az állami gondoskodásban élő gyermekek napja.

Ma közel 23 ezer gyermek él állami gondoskodásban, további 140 ezer gyereket fenyeget a veszély, hogy bármikor kiemelhetik őket a családból. A gyerekek többsége bántalmazás, elhanyagolás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége, halála miatt kerül gyermekvédelmi gondoskodásba. Az esetek túlnyomó többségben az okok a családok szegénységével is összefüggnek.

Az SOS Gyermekfalvak egy olyan médiaösszefogáshoz kérte a magyar média támogatását, amely a gyermekvédelemben élő gyerekek ügyét helyezi fókuszba.

„A helyzet drámai, amivel szükséges társadalmi és rendszerszinten is foglalkozni, ezért hoztuk létre az állami gondoskodásban élő gyermekek napját október 7-én. Szeretnénk, ha minden évben egy nap azokról a gyerekekről szólna, akik megélték azt, hogy elveszítették a családjukat. Ők mindannyian egy tarthatatlan helyzet áldozatai, mégis rengeteg előítélet övezi őket úgy, hogy közben keményen küzdenek magukért és velünk együtt egy jobb sorsért. Megérdemlik a figyelmet” – mondta Kiss Gergely, az SOS Gyermekfalvak ügyvezető igazgatója.

Az SOS kisfilmjében ezt a veszteséget mutatja be egy kisgyerek szemszögéből.

 

A médiösszefogáshoz eddig 53 magyar média csatlakozott, ahol kiemelt helyen szerepel az állami gondoskodásban élők ügye.

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Riporter