Soha ekkora médiaösszefogás nem volt még az állami gondoskodásban élő gyerekekért

2021. október 07.
Szinte az egész magyar média beállt az SOS Gyermekfalvak legújabb kampánya mögé, amellyel az állami gondoskodásban élő gyerekekre és a gyermekvédelemre szeretnék felhívni a figyelmet. Mostantól október 7. az állami gondoskodásban élő gyermekek napja.

Ma közel 23 ezer gyermek él állami gondoskodásban, további 140 ezer gyereket fenyeget a veszély, hogy bármikor kiemelhetik őket a családból. A gyerekek többsége bántalmazás, elhanyagolás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége, halála miatt kerül gyermekvédelmi gondoskodásba. Az esetek túlnyomó többségben az okok a családok szegénységével is összefüggnek.

Az SOS Gyermekfalvak egy olyan médiaösszefogáshoz kérte a magyar média támogatását, amely a gyermekvédelemben élő gyerekek ügyét helyezi fókuszba.

„A helyzet drámai, amivel szükséges társadalmi és rendszerszinten is foglalkozni, ezért hoztuk létre az állami gondoskodásban élő gyermekek napját október 7-én. Szeretnénk, ha minden évben egy nap azokról a gyerekekről szólna, akik megélték azt, hogy elveszítették a családjukat. Ők mindannyian egy tarthatatlan helyzet áldozatai, mégis rengeteg előítélet övezi őket úgy, hogy közben keményen küzdenek magukért és velünk együtt egy jobb sorsért. Megérdemlik a figyelmet” – mondta Kiss Gergely, az SOS Gyermekfalvak ügyvezető igazgatója.

Az SOS kisfilmjében ezt a veszteséget mutatja be egy kisgyerek szemszögéből.

 

A médiösszefogáshoz eddig 53 magyar média csatlakozott, ahol kiemelt helyen szerepel az állami gondoskodásban élők ügye.

Olvass tovább!