A marokkói válogatott büszke anyukáinál nincs szívet melengetőbb a vébén

2022. december 13.
Marokkó az első olyan afrikai focicsapat, amely bejutott a vébé elődöntőjébe. Ehhez pedig biztosan van köze a szívmelengető anyai támogatásnak is. 

A katari focivébé legmeghatóbb jelenetei a marokkóiakhoz kötődnek. A marokkói játékosokért édesanyjaik aggódnak leginkább – szem nem marad szárazon azoktól a képektől, amiken a marokkói hijabos asszonyok fiaikat ünneplik.

A Marokkó–Spanyolország meccset követően Achraf Hakimi ragadta meg a kamerák figyelmét, amikor odament ünnepelni a kilátón szurkoló anyjához. A fotósoknak sikerült azt a pillanatot elkapniuk, amikor büszke anyai puszit kapott az arcára. Nagyjából ugyanezt történt a Marokkó–Portugália elleni negyeddöntős győzelem után is, amikor Hakimi felkapaszkodott a lelátóra, hogy megölelje édesanyját. A spanyol meccs után egy közös képet is posztolt a focista, „Szeretlek, Anya” felirattal.

 Achraf Hakimi édesanyjával a Marokkó-Spanyolország meccs után.

Achraf Hakimi édesanyjával a Marokkó–Spanyolország meccs után.

 Achraf Hakimi anyukája a legnagyobb rajongója.

Achraf Hakimi anyukája a legnagyobb rajongója.

 

Nem ő az egyetlen, aki anyai támogatásban részesül a tornán. A portugál meccset követően virálissá vált egy videó Sofiane Boufalról, amin az anyjával táncolt a pálya szélén, miközben a marokkói szurkolók biztatták őket.

Sofiane Boufal a pályára is bevitte édesanyját örömében a Marokkó-Portugália meccs után.

Sofiane Boufal a pályára is bevitte édesanyját örömében a Marokkó–Portugália meccs után.

Fotó: Getty Images

Ezt már olvastad?