Tenyérplasztikával a hosszabb életért?

2013. szeptember 16.
Akik nem elégedettek a természetes tenyérvonalaikkal Japánban, egy új beavatkozást vehetnek igénybe a plasztikai sebészeteken: a vonalak „átrajzolását”. Az egyik klinika már inkább nem is hirdeti ezt a szolgáltatást, mert túl nagy lett az érdeklődés.

A tenyérjóslás a világ különböző pontjain népszerű a mai napig is, sok millióan hisznek benne, hogy a kinyújtott tenyéren kirajzolódó vonalak hosszának, ívének, és a kereszteződéseknek jelentősége van.

Japánban a jósok 20 ezer forintnak megfelelő összeget kérnek néhány pillantásért, amit a tenyérre vetnek. Akik pedig nem elégedettek a természetes tenyérvonalaikkal, és az azokból kiolvasható jóslatokkal, egy új – és meglehetősen drasztikus – beavatkozást vehetnek igénybe a plasztikai sebészeteken: a vonalak „átrajzolását”. A beavatkozást – amelyet Japánon kívül Koreában is végeznek – elektromos szikével végzik.

Reklámstop

A Daily Beast információi szerint az egyik japán klinikán 37 ilyen beavatkozást végeztek az elmúlt két és fél évben. A Shonan Szépségklinikán közel 250 ezer forintért végzik el a beavatkozást, de az utóbbi időben már nem hirdetik ezt a szolgáltatást, mert állítólag akkora volt az érdeklődés, hogy nem győzték beütemezni a műtéteket.

„Ha csak lézerrel dolgoznánk, a sebgyógyulás után nem maradnának meg az általunk ejtett vágások. Az elektromos szike tökéletes megoldás, az igazi vonalakhoz, ráncokhoz teljesen hasonló vonalak keletkeznek. Nem nehéz műtét, de nem mindegy, hogy hogyan végzik” – mondta Dr. Macuka, aki már húsz tenyérműtétet végzett el. Az operáció 10-15 percet vesz igénybe, ezidő alatt 5-10 módosítást tudnak elvégezni. A páciensek egy része eleve úgy érkezik, hogy előre felrajzolja a tenyerére, hogy melyik vonalat hogyan szeretné módosíttatni.

A páciensek túlnyomó része a harmincas éveiben járó férfi és nő, akik rossz előrejelzést kaptak egy tenyérjóstól. Míg a férfiak inkább a gazdagságra, sikerességre utaló vonalat szeretnék megváltoztatni, a nőket jobban érdekli a szerelemvonaluk. Dr. Macuka egyik páciense egy ilyen beavatkozás után nem sokkal férjhez ment – hosszú, eredménytelen társkeresés után –, két másik ember pedig jelentős összeget nyert, ők a szerencsevonalukat hosszabbíttatták meg korábban a plasztikai sebésznél. Azért azt maga a sebész sem állítja, hogy ehhez kizárólag a vonalak módosítása kellett. „Ha valaki elhiszi magáról, hogy mostantól szerencsés lesz, néha valóban úgy is lesz” – mondta a sebész a Daily Mailnek.