Csigákkal a ráncok ellen

2013. szeptember 19.
Az anti-agening kezelés során, három organikus táplálékon „nevelt” csiga mászik fel-le az arcunkon, miközben nyálkájukkal borítják be bőrünket.

A csigákról az eső utáni mezők, vagy a francia konyha ínyenc fogásai jutottak eddig eszünkbe, de mostantól – hála a távol-keleti ország kozmetikai szalonjainak – a ránctalanítás elleni harc jeles képviselőiként is megjelennek képzeletünkben.

Az Egyesült Királyságban néhány szépségszalon már át is vette az állati anti-aging kezelést, és tapasztalataik alapján, az egyik leghatékonyabb ránctalanító módszert fedezték fel. „Először egy kicsit furcsának tűnhet, de valójában a kezelés nagyon kellemes, és arcbőrünk csodálatos lesz utána. Miután a vendégek megszokják a csigák érzését az arcukon, nagyon élvezik a folyamatot, melyet kizárólag tökéletesen tiszta arcbőrrel szabad csak megkezdeni: nem lehet smink, vagy bármilyen ápoló krém rajtuk és mi sem használunk a kezelés során semmilyen bőrápoló terméket. De nincs is szükség rá, hiszen a csigák nyálkájában található természetes antibiotikumok és a hialuronsav tökéletesen ápolnak és hidratálnak, még a problémás bőr kezelésére is kiválóak.” – mondja Diane Gower, az egyik szalon tulajdonosa.

Ezeket a puhatestűeket nem a rétekről szedik össze, hanem kifejezetten erre a célra tenyésztik, és csakis szerves gyümölcsöket és zöldségeket esznek. Egy kezelés után a dolgos csigák a többi társuktól elzárva, négy napos pihenőre mennek, így egy kozmetikai szalonban körülbelül hatvan példány alkot egy ránctalanító állományt.

„Ez nem egy trükk, tényleg működik. Ez a kezelés valóban úttörő a ránctalanításban” – állítja Diane Gower.

Azt egyenlőre nem tudjuk, hogy a csigás kezelést felveszi-e valamelyik hazai szépségszalon a repertoárjába, ezért, ha ki szeretnénk próbálni, London és Tokió szeretettel vár minket.