A szép szemöldök nem művészet – Csináld magad!

2013. december 02.
A jól formázott szemöldök titkaiba avatott be bennünket nemrégiben videója segítségével Bertalan Viki, sminkmester, akinek a tökéletes szemöldökre vonatkozó tanácsait most írott verzióban is megosztjuk veletek.

A szemöldök már természetesen is úgy nő, ahogy az arcformának a legjobb, így a szedésnél legyen ez a vonalvezetőnk, nincsenek kőbe vésett szabályok. Szemöldökszedés előtt és után mindig fertőtlenítsük le a bőrt, illetve mindig tiszta eszközökkel kezdjük el a műveletet. Mielőtt elkezdjük a forma kialakítását nagyon fontos, hogy fésüljük át a szemöldököt, figyeljük meg a természetes formáját és törekedjünk arra, hogy ezt a szép ívet hagyjuk meg. Ezután nappali fénynél nézzük át a szálakat, mert akkor jobban látszanak az apró szőke pihék, amiket ki kell szedni.


Profimedia – Red Dot

Szálirány és korrektoros segítség
Az első dolog, hogy megfigyeljük, merre nőnek a szálak, majd szedésnél is ezt vesszük figyelembe. Így könnyebben jönnek ki és kevésbé lesz fájdalmas. Amíg csak tökéletesítjük a tudásunk, addig sokat segít, ha korrektorceruzával egy vastag vonalat húzunk a szemöldök alá és az erre a területre eső szálakat húzzuk ki. A szemöldöknek ideális esetben egy vonalban kell kezdődnie a szem belső zugával. A szemöldökök közötti részt kezdjük el szedni, onnan térjünk át a szemöldök alatti részre. Alapvetően a szemöldök alatti részből szedjük ki a szálakat, de természetesen, ha a szemöldök fölött nőnek rossz helyen, akkor onnan is eltávolíthatjuk azt az egy-két darabot.

A csipesz a szemöldök barátja is lehet
A szemöldökcsipeszt úgy tudjuk a legjobban használni, hogy ha a szemöldökszálakat a tövüknél fogjuk meg, így biztos ki tudjuk húzni. Minden egyes szál kihúzása előtt szánjunk időt arra, hogy eldöntsük, el kell-e azt távolítani. Erről legkönnyebben úgy győződhetünk meg, ha megfogjuk a szálat a csipesszel, majd kicsit eltartva felmérjük, lesz-e lyuk a helyén, ha kihúzzuk.

Formázás
Ha szereted, hogy természetes hatású a szemöldököd formája, akkor a hatás eléréséhez csak szemöldökfésűt kell használnod, majd a végeredményt fixálni szemöldökzselével vagy hajlakkal. Formázott szemöldöknél a hézagokat fel lehet tölteni szemöldökceruzával, vagy porral, így tökéletes ívet alakíthatunk ki.