Lépésről lépésre: ragyogó smink szilveszterre

2013. december 30.
Bertalan Viki sminkmester ezúttal a januári Marie Claire magazin beauty anyagának egyik partisminkjét segít nektek elkészíteni, hogy szilveszter éjszakáján tényleg a legragyogóbb formátokat hozhassátok. Ecsetre fel!


Sziasztok!

Következzen néhány egyszerű lépésben levezetve, hogy hogyan is készítettem el az egyik kedvenc sminkemet az aktuális lapszámban.

Az arcápolás után, a szemöldököt kifésültem (ha kell, szedjük is ki).

Ennél a sminknél, nem az alapozással kezdtem. Ha a sminkben sokat használunk majd feketét, illetve sötét színeket, a szem lealapozásán kívül, a többit hagyhatjuk a végére, úgyis csak belepotyogna a szemfesték.

A szemhéjra dupla vastagságban kentem alapozót, hogy könnyű legyen rajta satírozni és, hogy legyen mibe beletapadnia a festéknek.

A szemhéj belső peremét alul-felül fekete vízálló szemceruzával kontúroztam.

Ezután a szem környékére, a szempilláktól egészen a mélyítővonalig zöldesbarna szemfestéket kentem. Az ecseten maradt púderrel a szem alatt lágyan árnyékoltam az alsó szempillavonalat, majd az éleket eltompítottam, hogy a szemöldökcsont és a mélyítő sötét vonala közötti átmenet lágy legyen. (MAC – pressed pigment- black grape vagy deeply dashing)

Fekete ceruzával megerősítettem a felső és alsó szempillaívet, a vonalat elmaszatoltam, hogy füstösnek hasson, majd applikátor segítségével fekete szemhéjpúdert simítottam rajta végig (Bobbi Brown – matt fekete), a fekete és a barna közötti átmenetet pedig jól eldolgoztam.

Befejeztem az alapozást az egész arcon egy vékony alapozóval (Giorgio Armani- Maestro) a maradék bőrhibákat és a karikákat pici korrektorral fedtem el, majd lepúdereztem.

A begöndörített alsó és felső szempillákat erőteljesen kifestettem dúsítós fekete spirállal. (Bobbi Brown- Extreme Party Mascara)

Az orcákra és a halántékra fényes halvány réteg rózsás árnyalatú krémes pirosítót tettem, amihez árulnak egyébként megfelelő ecsetet, ezzel gyönyörűen foltok nélkül, könnyen felvihetjük. (Giorgio Armani-fluid sheer 6)

A szájra kontúr nélkül halvány rózsaszínű szájfényt tettem.

Jó bulizást és boldog új évet kívánok nektek!