Tippek és trükkök a hideg hónapok sminkjéhez

2014. január 06.
Bertalan Viki sminkmester összeszedte leghasznosabb tippjeit, amikkel télen is karban tarthatod bőrödet és és a legjobb formádat hozhatod!

Smink előtt

Az alapozásnál figyeljünk arra, hogy nem csak az alapozót kell lecserélni tartalmasabb textúrájú és világosabb árnyalatúra, hanem a korrektort is felül kell vizsgálni, a nyári sötétebb arcszínhez való korrektor ugyanis ilyenkor csak kihozza a karikákat. Mindig figyeljünk oda a bőr alapos előkészítésére, addig amíg ki van száradva a bőrünk ne használjunk alapozót, vagy korrektort: hozzuk rendbe, hidratáljunk és utána kezdjünk sminkelni.

Bársonyos elegancia

Télen napközben is viselhetünk erősebb sminket, ahogy elmondható, hogy összességében a téli smink elegáns és bársonyos. A szemfesték ilyenkor legyen szürke, mély lila, burgundi, csokoládé, barna és általában matt. A sötét rúzsok is harmonizálnak az évszakkal, persze csak tökéletesen ápolt szájra kenjünk ilyeneket, ápoló rúzst használjunk, vagy szájápolót, ne szájfényt.

Segélycsomag és merész színű körmök

Ha hideg időben sminket viselünk, akkor mindig legyen nálunk alapsminkszerekből segélycsomag, hogyha kipirosodik az orrunk, vagy lefolyik a sminkünk, akkor azonnal tudjuk javítani. A pasztellszínek ilyenkor sápasztanak, ezért használjunk telítettebb színeket. Szempillaspirálból válasszunk vízállót és szénfeketét. A pirosító felébreszti az arcot, amire ilyenkor még nagyobb szükség van, mint bármikor, így válasszuk a következő árnyalatokat: pink, barack, terrakotta. A bronzosítókat hagyjuk meg nyárra.

Sötét körömlakkok ilyenkor nagyon menők. Amennyiben meg tudjuk oldalni, legyen egyforma a rúzs színével, így mindig elegáns lesz a megjelenésünk. Ne feledjük: a jól ápolt és hidratált bőr nem szárad ki, nem pirosodik, nem húzódik és a megfelelő eszközökkel tökéletes alap az izgalmas téli sminkhez, amivel pedig simán átlendülünk akár még a téli depresszión is…