A legszuperebb szemöldökszépítő trükkök

2013. december 09.
Bertalan Viki sminkmester összeszedte a szemöldökszépítés kapcsán felmerülő legfontosabb kérdéseket, és egyesével meg is válaszolta őket.

Hogyan tudom eldönteni, hogy melyik nekem a legjobb szemöldökforma?

Ha bizonytalan vagy, akkor érdemes felkeresned egy szakembert. Elég félévente meglátogatnod egy kozmetikust, akinek a keze nyomán tovább tudod szedni az általa kialakított vonalat.

Mit tegyek, ha érzékeny a bőröm?

Ha érzékeny a szemkörüli bőröd, akkor használj bőrpuhító krémet, így nem lesz olyan fájdalmas a szemöldökszedés. Ha zuhanyozás után szeded ki, akkor sem olyan kellemetlen, mivel akkor még tágak a pórusok.

Mit tegyek, ha kipirosodik a bőr a szemöldökszedés során?

Ha kipirosodik a bőr, akkor kenj rá Neogranormont, vagy Sudocreamet, ezek gyorsan megnyugtatják a bőrt.

Segítség a nagyítós tükör?

Csak javasolni tudjuk, hogy legyen kéznél szemöldökszedés idején egy ilyen speciális tükör, amelyben mindent valóban jobban látsz, észreveszel, az apró pihéket is.

Ha túlszedtem a szemöldököm és hiányoznak szálak a szép formához, mit tehetek?

A hézagokat fel lehet szemöldökceruzával, vagy porokkal tölteni, így tökéletes ívet alakíthatunk ki. Ezeket a termékeket legpontosabban szemöldökecsettel vihetjük fel. Ennek feje kicsi és kemény, a teteje pedig vékony és dőlt, így jól tudunk vele dolgozni.

Mi tegyek, ha nagyon világos a szemöldököm?

A tartós színezés egy olyan opció, amivel érdemes élni, leginkább a szőke szemöldökűeknek ajánlott. A kozmetikusoknál lehet kérni szemöldökfestést, ebben az esetben 1-2 árnyalattal sötétebbre kell venni a színt, mint a haj természetes színe. Nem kell megijedni, ha esetleg megfogja a szemöldök alatti bőrt is festék, ez 2-3 nap alatt, néhány arcmosással eltűnik. Abban az esetben, ha nagyon sötét a hajad, majdnem fekete, akkor sem érdemes a szemöldököt feketére festeni, ugyanis túl drasztikus lehet a végeredmény, ez öregíthet, ellenben ha néhány árnyalattal világosabbra festeted, akkor kinyitja a tekintetet.

Hogyan formázható még a szemöldök?

A gyantázást nem javasoljuk, nem lehet vele precíziós munkát végezni, így ráncokat szerezhetünk és megereszkedhet vele a szemhéj.

A szemöldökceruza miben segít?

A szemöldökceruzával átrajzolt forma karakteresebbé teszi a szemöldököt, élesebben definiál. Alapvetően a befésült szemöldök ehhez képest sokkal puhább tekintetet kölcsönöz, természetesebbé teszi a megjelenést.