Igéző szemek néhány lépésben

2014. január 13.
Bertalan Viki sminkmester a legutóbbi lapszámunkból mutatja be nektek egyik kedvenc sminkünket, lépésről lépésre.

Sziasztok!

Ennél a sminknél fontos a szép alapozás. Ha szép az arcbőröd, csak egy leheletvékony természetes fényt adó alapozót kenj fel, ha viszont vannak bőrhibáid, akkor csak a foltokra és a szem alatti karikákra kenj korrektort, az arcod többi részére nem muszáj vastagon kenned akkor sem. Ha készen vagy, szintén leheletvékony színtelen púderrel fixáld.
Az alapozást és púderezést egyébként lehet a sminkelés végére is hagyni, mert sok feketét kell használni és az gyakran belepotyog az alapozóba.

De lássuk, hogyan is készítettem el magát a sminket.

A szemöldököt megigazítottam, felfésültem és megtartottam a természetességét. A szemráncba, és onnan lefelé haladva a szemhéjra, semleges barna krémes árnyékolót simítottam. A mozgórész fölé (a szemhéj írisz feletti része) pezsgő színű, krémes festéket kentem, hogy élénkítsem a tekintetet.

Vastag fekete ceruzával (lehet ecsettel és krémes vízálló festékkel is) a szemhéj peremét és belül is, alul, felül kihúztam. A vonalat nem maszatoltam el, fixáltam matt fekete szemhéjpúderrel, figyelve, hogy a külső szemzugban felfelé hajlítsam az ívet, így megnyújtottam a szem vonalát. (Bobbi Brown -Eye Shadow – Charcoal 12)

Begöndörítettem a szempillákat, felragasztottam a tincses műszempillákat. Ha különböző méreteket használunk, akkor természetesebbnek hatnak, de ügyeljünk arra, hogy a külső sarokba rakjuk a leghosszabbat, a végén pedig fessük ki szempillaspirállal.

Ezután ujjheggyel krémes pirosítót kentem az orcára, hogy kicsit több színt adjak neki. (Bobbi Brown – Pot Rouge for Lips and Cheeks – Rose10) A pirosító fölé folyékony kiemelőt kentem, ami csodálatosan lágyan emeli ki a hangsúlyozandó részeket, különösen az arccsontot vagy a szemöldökcsontot. (Bobbi Brown- Face Highlighter Pen)

Az ajkakra matt színt használtam, amit ecsettel rétegenként tettem fel. (Armani -Lip Maestro 503)