Különleges konty pillanatok alatt

2014. május 05.
Magdi, a Beauty Junkie bloggere ma megmutatja nektek a kedvenc, villámgyorsan elkészíthető, mégis látványos frizuráját. Próbáljátok ki a sietős reggeleken!

Sziasztok!

Ma az egyik kedvenc kontyomról mesélek picit, mert ez az egyik legtöbb bókot kapó frizurám, és többször le is szólítottak már utcán, hogy áruljam el, hogyan készül. Sokan meglepődnek, amikor elmondom, hogy az elkészítése nagyjából 3 percet igényel, és sokkal jobban tartja magát egész nap, mint egy átlagos konty.

Én akkor vetem be leginkább ezt a trükköt, amikor már 1-2 napos a hajam, sehogy sem akar állni és rohanásban is vagyok. Ilyenkor általában a szárazsampon szokott egy alternatíva lenni, ez elég kézenfekvő, mert felfrissíti és ad egy kis volument a lelapult hajamnak.

1.    Most is így indítottam az egészet, a töveket jó alaposan befújtam szárazsamponnal, majd átfésültem és egy kevés ápoló olajat masszíroztam a teljes hajhosszba.

2.    Copfba kötöm a hajam nagyjából fülmagasságban, a lófarkat pedig szimplán befonom, a végét pedig átlátszó hajgumival rögzítem.

3.    A fonatot körbetekerem a hajgumin, a végét pedig az így kialakult konty alá tűzöm egy hullámcsattal.

4.    4 darab hullámcsattal megtűzöm a kontyot. Kettőt alulról, kettőt pedig felülről nagyjából 45 fokos szögben tűzök a hajamba, és ez elég is ahhoz, hogy egésznap tökéletesen a helyén maradjon.

5.    Egy kis hajlakkot fújtam az elkészült frizurára, és készen is van!

Én most egy szorosabb verziót készítettem el, de persze ezt is lehet a végtelenségig variálni. A copfot köthetjük lazábbra, tehetjük fejtetőre, vagy éppen tarkómagasságba. Feltehetünk egy hajpántot, ahogyan már egy korábbi bejegyzésben is mutattam, vagy akár lehet a fonat is lazább, a romantikus hatás kedvéért, és átköthetjük egy szalaggal.

Érdemes próbálkozni és kísérletezni vele, mert a hatás biztosan nem marad majd el.

Magdi