Négy szokatlan sminkeszköz

2014. május 28.
Napi szinten használunk sminkeléshez ecseteket, szivacsokat, applikátorokat, de van néhány olyan dolog, ami alapvetően nem sminkeszköz, mégis nagy segítségünkre lehetnek a szépségápolási rutinunkban. Hogy mik is ezek, azt megtudhatod a mai posztból.

Műanyag kanál

Te is gyakran szembesülsz azzal a problémával álmos, sietős reggeleken, hogy összekented a szemhéjadat szempillaspirállal? Pedig egy műanyag kanállal könnyen elkerülheted ezt a sminkbalesetet: spirálozáskor tedd a kanalat a szemhéjadra szorosan a szempillák tövéhez, így biztosan nem kened össze a szemhéjadat.

Fogkefe

Igazi multifunkciós eszköz: egy kis hajlakkal befújva helyére igazíthatod vele a kósza szemöldökszálakat, vagy lesimíthatod a zavaró babahajakat. A puhább sörtéjű fogkefét pedig használhatod az ajkak radírozására, mivel hatékonyan eltávolítja a száraz részeket, valamint beindítja a vérkeringést, így ajkaid dúsabbak és élénkebb színűek lesznek.

Cellux

Ha nehézségeid vannak a tusvonal meghúzásával, vagy szeretnél vadító, cicás sminket készíteni, akkor ragassz egy kis darab celluxot a szemed sarkához, ez sablonként funkcionál majd. Sminkeld ki a szemed, majd ha elkészültél, óvatosan húzd le a celluxot. A végeredmény gyönyörűen ívelt és precíz szemsmink lesz.

Kártya

Hasonló funkciója van, mint a műanyag kanálnak, de ezt inkább az alsó pillák festésekor érdemes alkalmazni. Ezzel biztosan elkerülheted az elkenődött szempillaspirált és a pandamaci szemeket. Azért lehetőleg ne a bankkártyádat, vagy a személyi igazolványodat használd erre a célra.

Ti használtok furcsa eszközöket sminkeléskor?

Szandra