Így pakoljunk sminkcuccokat egy hétre

2014. szeptember 16.
Mindenkivel előfordul, hogy túl sok dolgot visz, vagy éppen kimarad valami az utazós neszesszerből. Szépségbloggerünk, Magdi, ma megmutatja, ő hogyan pakol szépségápolási termékeket amikor elutazik.

Ha utazásra kerül a sor, általában az első dolog, amit elkezdek összepakolni, az a neszesszerem. Mindig úgy érzem, hogy ez az, amit időben el kell kezdenem, különben könnyedén lehet, hogy itthon hagyok valamit. Odafigyelek az “okos pakolásra”, hiszen szeretném mindennap a lehető legjobbat kihozni magamból úgy, hogy nem viszem magammal a fél szekrényt.

Több neszesszer

Próbálom szeparálni a dolgokat és figyelembe venni a flakonok méretét és minőségét, mert nem szeretném, ha valami összetörne és minden a ruháimon végezné. 3-4 kisebb csomagom jön így össze: arc-testápolás, haj-frizura kellékek, smink, és a táskámba egy mini neszesszer a smink felfrissítéséhez. Bőröndbepakolásnál is egyszerűbb kezelni a kisebb egységeket, könnyebben tudunk helytakarékosan bepakolni.

Utazóméretű termékek

Ilyenkor nagyon nagy hasznát veszem a Pixiboxban kapott kisebb kiszerelésű termékeknek. Ilyeneket egyébként könnyedén beszerezhetünk a drogériákban is, de az is jó megoldás, ha egy kis tégelybe töltünk át a kedvenc krémeinkből. Ezzel helyet is spórolunk és kilókat is, márpedig a hazaútnál szükség lehet egy kis extra helyre!

Törlőkendők, kézfertőtlenítő

Egyébként is szokott nálam lenni ilyesmi, de utazásnál a lehető legjobb dolgok! Felfrissíthetjük magunkat, sminklemosáshoz is tökéletesek, de akár gyorsan az ecsetünket is tisztíthatjuk velük. Mindenképp érdemes bedobni legalább egy kisebb csomagot!

Bevált sminktermékek

Ilyen esetben csakis azokat a termékeket viszem magammal, amik már bizonyítottak és biztosan nem fognak cserbenhagyni. Nem most van itt az ideje a kísérletezésnek, csak a leghasznosabb dolgokat szeretném magammal cipelni. Ez nálam általában egy változatos barnás-bronzos paletta, fekete ceruza és/vagy szemhéjtus, szempillaspirál. Egy erősebb alapozó az esti programokhoz és egy könnyed a nappalra. Korrektor, púder, szemöldökceruza, szemhéjalapozó és a kedvenc highlighterem. A pirosítókból kettőt szoktam vinni (pink és barack), és a rúzsokkal variálok még kicsit, ebből 4-5 simán elfér, plusz néhány szájfény.

SOS felszerelés

Egy pici neszesszerbe szoktam tenni a gyógyszereimből, sebtapaszokból különféle méretet (szükség is lesz rá úgy érzem: magassarkú cipők vs. macskakő), mini varrókészletet (tényleg mini), hullámcsatot, hajgumit, mattító lapot, púdert… olyasmiket, amire szükség lehet napközben.

Lista

Elég hasznos, ha az ember rászán egy kis időt, leül és végiggondolja, pontosan mire is lesz szüksége. Listába rendezve látni, hogy mit kell elpakolni még, hatalmas könnyebbség! Így tuti, hogy nem marad otthon a fogkefe sem. 🙂 Én ezt a teljes bőrönd tartalmára meg szoktam csinálni, és így a hazafele úton sem kell azon gondolkodni, hogy mi maradt a hotelszobában.

Nektek van bevált módszeretek a pakoláshoz?

Magdi