A nagy ajakápoló körkép

2014. október 13.
Ahogy beköszönt a hűvösebb idő, az ajkunk is több odafigyelést igényel. Szépségbloggerünk, Magdi ma megmutatja a kedvenc ajakápoló termékeit, amik rendszeres használatával magabiztosan hordhatjuk majd a sötét rúzsokat is.

Nálam mostanában került fókuszba leginkább az ajakápolózás, mert sajnos a szám az első, ahol meglátszik az őszi időjárás hatása. Persze pont ebben az időszakban hatalmas trend a sötét rúzs, lehetőleg matt hatással (ez általában még jobban szárítja a szánkat), de nem nagyon tudok elképzelni annál kiábrándítóbbat, mint egy cserepes ajakra felvitt hangsúlyos rúzs. Érdemes ilyenkor odafigyelni, és akkor elkerülhetjük mindezt.

Én szeretek többféle terméket is felváltva használni, mert mindegyik másra jó és más helyzetben veszem elő. Nem annyira szeretem a tégelyes verziókat, mert nem túl praktikus napközbenre. Itthon viszont, az éjjeliszekrényen tartok egyet a Paula’s Choice Lip & Body Treatment Balmból, és ezt szoktam este feltenni. Ezt nem csak ajkakra, de bármilyen száraz bőrfelületre is lehet kenni, és egy este alatt mindent rendbe is teszi gyakorlatilag.

Hasonló használatra a La Roche-Posay Cicaplast ajakbalzsam van még a birtokomban, ami szintén rendkívül gyorsan, az akár sebesre cserepesedett ajkakat is helyrehozza néhány nap alatt. Kicsit gazdagabb, sűrűbb textúrája van, hosszabb ideig is érzem a hatását. Praktikus az adagolója is, ezért ezt szoktam a táskámba dobni, és nagy előnye, hogy nyugodtan kenhetünk az orr környékére is belőle, például egy megfázás idején.

Két stiftes balzsamot váltogatok mostanában még, ha nincs szükség ennyire erős ápolásra, mégpedig a KIKO és a NUXE verzióját. Előbbi SPF15-tel ellátott és könnyed érzés viselni (nyáron is tökéletes), utóbbi pedig amolyan védőréteget képez, abszolút érezni, hogy van valami a szánkon. Napközbeni használatra alkalmas inkább mindkettő, sűrűn kell kenegetni őket, de így képesek kordában tartani a szárazságot.

A most következő kettőt azért sorolom ide, mert amelett, hogy imádom a színüket, nagyon jó hatással vannak a száraz ajkakra, és érdemes vetni rájuk egy pillantást.

A L’Oréal Shine Caresse több árnyalatban is megvan nekem, mivel megfigyeltem, hogy nagyszerűen hidratálja napközben az ajkaimat, és még az erősebb színek sem mutatnak csúnyán, ha éppen nem tökéletes a szám állapota. Nagyszerű alternatíva, ha cserepes ajkakkal küzdünk és mégis szeretnénk azért egy kis színt csempészni a sminkünkbe.

Az utolsó pedig egy új felfedezettem, a Catrice Beautifying Lip Smoother, ami a szortiment frissítéssel érkezett a drogériák polcaira, és maga a csoda. Nagyszerűen puhítja és kisimítja az ajkakat, és nagyon kellemes színekben kapható, és gyönyörűen mutat feltéve.

Természetesen lehet különféle radírokkal rásegíteni az ajkak puhaságára, de ha fogmosás közben átszaladunk az ajkunkon a fogkefével, az is tökéletesen megteszi, viszont a hidratálásról ne feledkezzünk el semmiképpen!

Ti milyen ajakápolókat használtok?
Magdi