A leghasznosabb szépségtippek őszre

2014. október 08.
Ahogy egyre hűvösebb lesz az idő, úgy változhat a bőrünk és a hajunk is, így az új évszak beköszöntével érdemes átgondolni és változtatni néhány dolgon a szépség- és sminkelési rutinunkat illetően. Természetesen nem kell lecserélni az összes terméket, amit az elmúlt hónapokban használtunk, de Szandra, a The Very Style Blog bloggere ma megoszt veletek néhány hasznos őszi szépségtippet.

Elő az őszi színekkel!

Nemcsak a természet pompázhat ilyenkor gyönyörűséges színekben: csempéssz a sminkedbe is őszi hangulatot. Elő a sötétebb, mélyebb árnyalatokkal: bordó, lila, mályva, de jöhet a mustársárga, valamint a barnás, bronzos és aranyló színek is. Persze érdemes olyat választani, ami passzol a szem- és hajszínedhez. Ha esetleg sminkben nem vagy ennyire merész, akkor kenj a körmeidre őszies lakkokat, itt már mutattam nektek néhányat.

Válts arckrémet!

Ahogy egyre hűvösebb lesz az idő, úgy változhat az arcbőrünk is, így másfajta gondoskodást igényel, mint a melegebb hónapokban. Nyáron sokaknak zsírosabb a bőre, így elég egy könnyű arckrém, de ahogy beköszönt az ősz és a hideg reggelek, egyre szárazabb lehet a bőrünk, és intenzívebb táplálást igényel, úgyhogy érdemes ennek megfelelően arckrémet választani.

Figyelj a kezekre és az ajkakra!

A hűvösebb hónapokban figyelj fokozottan az ajkak és kezek ápolására, hiszen ezek sokkal hamarabb és könnyebben kiszáradhatnak. Mindig legyen nálad ajakápoló és kézkrém, és ha úgy érzed, szükségük van egy kis ápolásra, használd őket – akár naponta többször is.

A hajadról se feledkezz meg!

A párás időben hajunk hajlamos a szöszösödésre és sprődnek, fénytelennek tűnhet. Ennek megelőzésére és elkerülésére használjt hajápoló olajat, vagy hidratáló fénysprayt. Hajunk így nem csak puha és ápolt lesz, hanem gyönyörű fényes is.

Ti milyen kozmetikumokat használtok ősszel?

Szandra