3 tipp, hogy felturbózd az őszi bőrápolásodat

2014. október 25.
Van, akinek a bőre semmiféle változást nem mutat a hidegebb évszakokban, és pont úgy folytathatja a megszokott bőrápolási rutinját, mint eddig. A legtöbbünknek viszont érdemes egy-két extra trükköt bevetni ősszel.

Retinol és AHA a bőröregedés ellen

Két top anti-aging hatóanyag is van, a retinol és az AHA, amik szuper hatásaik mellett (pl. nagy mennyiségben segítik a kollagéntermelés, megújítják és feszesebbé teszik a bőrödet), érzékenyebbé teszik a bőrt a napsugarakra, ezért ilyenkor érdemes igazán nagy hatóanyagú terméket használni belőlük. Extra sok retinolt a Paula’s Choice Clinical 1% Retinol Treatment-ben találsz, ami jól működik egy enyhébb kezeléssel, például a 0,2%-os Vichy Liftactiv Advanced Filler szérummal váltakoztatva. Az AHA termékek közül pedig heti egy-két alkalommal próbáld ki a 10%-os NeoSrata Ultra Smoothing Cream-et, az egyenletes, foltmentes bőrért.

Felturbózott hidratálás 

Tipikus őszi jelenség a száraz és feszülő bőr. Váltsd le a nyári géles, habzó lemosódat egy kíméletes, krémes-tejes lemosóra, például a Clinique Liquid Facial Soap Extra Mild-ra. Elengedhetetlen ilyenkor egy minőségi hidratáló, regeneráló maszk használata is. A Paula’s Choice Skin Recovery Hydrating Treatment Mask-kal egyszerűen nem lőhetsz mellé, ráadásul nemcsak pakolásként, de éjszakai hidratálóként is toptermék. Persze ne feledkezz meg a cserepesedő ajkakról sem, a La Roche-Posay Cicaplast Levres nyugtatja és regenerálja a bőrt.

Ne mondj búcsút a fényvédődnek!

Azt gondolnád, ősszel már nem kell a napsugarak káros hatásaitól tartanod, de ez sajnos nincs így. Az UV-sugarak ilyenkor is ugyanúgy öregítik a bőrödet. Kiváló megoldás lehet a Paula’s Choice RESIST Super-Light Wrinkle Defense SPF30-as, pihekönnyű ásványi fényvédő, egyben klassz anti-aging bőrápoló, számos antioxidánssal és gyulladáscsökkentővel. Száraz és érzékeny bőrre az Uriage Aquaprécis Hidratáló Krém SPF20-at érdemes kipróbálni, ami táplálja és óvja bőrödet. Tegyél a kézfejed szépségéért is, kend át naponta többször egy fényvédős krémmel, például a Neutrogena Öregedésgátló Kézkrém Norvég Formulával SPF 25-tel!