Kényeztesd a bőröd testvajjal!

2014. november 12.
A hidegebb idő beköszöntével bőrünknek több odafigyelésre és gondoskodásra van szüksége ahhoz, hogy hidratált maradjon. A könnyedebb testápolókat érdemes ilyenkor tápláló testvajakra cserélni, amik még a legszárazabb bőrt is puhává varázsolják. Szépségbloggerünk, Szandra ma megmutatja nektek a kedvenceit.

Számos kozmetikumban megtalálható a kakaóvaj, ami rendkívül gazdag többek között telítetlen zsírsavakban és antioxidánsokban. Csökkenti a bőr szárazságát, valamint javítja annak rugalmasságát és puhává teszi azt. Én például nagyon szeretem a Ziaja kakaóvajas testápoló vajat, amiben Omega 3 és Omega 6 és E-vitamin is található. Hamar beszívódik a bőrbe, ráadásul nagyon kellemes, egyáltalán nem tolakodó az illata. 

Az Alverde makadámdiós és karitévajas testvaj igen nagy népszerűségnek örvend, ami többek között annak is köszönhető, hogy a legszárazabb bőrt is selymessé varázsolja. A karité- vagy sheavaj  bőrmegújító összetevőket tartalmaz, a makadámdió pedig kiválóan ápolja a száraz, hámló bőrt is, magas A- és E-vitamin tartalmának köszönhetően pedig hatékonyan táplál és feszesít.

Ha pedig nem csak a táplálás, hanem a különleges illat szintén fontos számodra, akkor is rengeteg ínycsiklandó termék közül választhatsz. Így az ünnepek előtt egymás után jelentkeznek a cégek újabb, kifejezetten télies, karácsonyias illatú termékekkel. Nagy kedvencem most a The Body Shop cukormázas almás testvaj, ami a savanykás, lédús alma frissességét ötvözi a cukorméz édességével, garantáltan összefut az ember szájában a nyál használat közben.

Ti használtok testvajat?