Diana hercegnő szépségtitkai

2015. január 04.
Diana hercegnőre még ma is korának egyik legelegánsabb és legbájosabb nőjeként emlékszünk. Most, a hercegnő tragikus halála után 17 évvel, Mary Greenwell, a sztárok sminkmestere, akinek oroszlánrésze volt az ikonikus Diana-smink kialakításában, idézi fel Lady Di szépségtitkait.

Mary Greenwell, aki a mai napig is a legnagyobb sztárok sminkese, 1991-ben találkozott Dianaval, mikor a Vogue decemberi számába készülő fotókhoz sminkelte. Attól a pillanattól kezdve nem csak gyümölcsöző munkakapcsolat, de szoros kötelék is alakult a két nő között, Mary pedig segített a hercegnőnek, hogy közösen megalkossák az azóta már mindenki által ismert, természetes és elegáns Diana-sminket. 

Sok évvel Diana tragikus balesete után, Greenwell a Stylist magazinnak mesélt a közös munkával töltött évekről, és megosztott egyet s mást egy valódi hercegnő szépségtitkai közül.

Diana számára mindenek előtt a bőre egészsége volt fontos. „Nagyon tudatos volt a bőrápolás terén. Minden nap kétszer tisztította, tonizálta és hidratálta a bőrét, sosem mulasztotta el a nap végén eltávolítani a sminkjét, és nem is kente fel, csakis a megtisztított, előkészített bőrére.” – emlékszik vissza Greenwell, aki maga is megerősítette, hogy a néhai hercegnőnek fantasztikusan szép arcbőre volt.

Azonban nem minden szépségápolási -és sminkfogása volt ekkora telitalálat: például Greenwellnek le kellett őt beszélnie a kék szemceruza használatáról, ami nem keretezte olyan szépen Diana kék szemeit. „Hihetetlen volt a különbség! A kék szemceruza nem áll jól a kék szeműeknek,  tompítja a szemük színét. Onnantól kezdve egyébként sokkal nyitottabb volt a kísérletezésre, az új színek és stílusok kipróbálására.”


Mary Greenwell

Greenwell szerint Diana legnagyobb erénye a szépségápolás terén az volt, hogy felismerte az ápolt külső, az igényes smink és a rendezett frizura fontosságát. Mindig tudatosan élt, odafigyelt szépségére és bőre egészségére – például alkoholt is kevesebbet fogyasztott ezért – de nyitott volt az újításokra, ha sminkjéről volt szó.