2015 legújabb sminktrendjei

2015. január 23.
Bemutatták a M.A.C. tavaszi-nyári sminkkollekcióját. Bloggerünk, Magdi ma a 2015-ös tavaszi és nyári​ ​smink​trende​ket​ mutatja be nektek​, hogy ti is inspirálódjatok​!

„Alapvetően ez a szezon nem a nagy átváltozásokról szól, hanem a természetes, meglévő szépség hangsúlyozásáról” – vezette be a prezentációt Sonic Sarwate, a M.A.C egyik senior makeup artistja. A trendeket ​főleg ​a 70-es évek inspirálta, és a szabadság, lazaság jellemzi őket. Olyan sminkeket álmodtak meg nekünk, amit bárki, bárhol, bármikor viselhet.​

Ennél a trendnél a szemeken van a fókusz, elsősorban sok szempillaspirál és a fekete szemceruza bátor és szabad használata jellemzi. Engedjük szabadon a fantáziánkat, és próbáljunk meg kilépni a decens vonalakból. Húzhatunk a mélyítővonalba, a szempillák tövébe, kerüljön a vízvonalra, a lényeg, hogy nem fontos teljesen keretezni a szemünket, játszunk bátran a formákkal.

Hangsúlyt kapnak a szempillák is: rétegezzük bőségesen a szempillaspirált, vagy ne használjunk egyáltalán és egy hangsúlyos vonallal emeljük ki őket.

Sonic egy olyan sminket mutatott be, amelynél egy előre elkészített tökéletes vonalat, egy kis plusz ceruza és egy legyező formájú ecset segítségével kis vonalakkal tört meg. Így egész más hangulata lett az egész sminknek.

Ezzel a trenddel érdemes kísérletezni, szerintem jól mutathat a hétköznapokban is. Lehetünk merészebbek, de visszafogottabbak is.

A fénnyel festés fogalma nyert értelmet ebben a trendben, hiszen itt az az elsődleges, hogy stratégiai pontokon helyezzük el a fényeket. Nem fedjük el a bőrt, nincs túlkontúrozás, és nem is a napsütötte hatásra törekszünk, hanem inkább a porcelánra. „Fürdessük fényben az arcot!” – mondta Sonic. A kulcs a termékek rétegzésében és a különféle textúrákban van. Használhatunk krémes, folyékon, és púder állagú highlightert is. Egy tiszta, nyugodt alapon az arcunk gyönyörűségét fogja kiemelni a jól elhelyezett fény.

Sonic a második sminkjénél elmondta, hogy az arc előkészítése ebben az esetben különösen fontos. Egy jó krémmel és primerrel érdemes kezdeni, majd egy könnyed alapozóval (mint a Face & Body) érdemes alapozni, és inkább korrektorral tovább dolgozni a hibák elfedésén (Match Master). A MAC palettáján megtalálható az úgynevezett Eye Gloss, ami ujjbegyünkkel feltapogatva, csodás vizes fénnyel vonja be a szemhéjunkat. Ez a termék évek óta nagyon népszerű a backstage-ben, nem véletlenül.

Christina Vacirca (senior makeup artist) úgy fogalmazott a következő a Free Party trend kapcsán, hogy merjünk szabadon játszani a színekkel, és inkább keverjük őket, mintsem passzintsuk egymáshoz. Használjunk akár a két szemünkön is más-más színt (bár ez talán a kifutókon kívül elég extrém lenne), a lényeg, hogy fejezzük ki önmagunkat, és legyünk bátrak! Itt valóban minden megengedett, hangulatunktól függően, akár pink szemöldököt is festhetünk magunknak.

Ezúttal is a kevés alapozó, több korrektor elv érvényesül, és ezután Christina egy erős korall színt satírozott  a modell szemére, de ezútta csak a külső szélekre és az alsó szempillákhoz került belőle, a mozgó részt csupaszon hagyta. A korallt egy kis fehérrel tompította, így szinte a bőrbe olvadva halványult el. Kevés púderrel vett vissza a T-vonal csillogásából, pirosítót és kontúrt pedig egyáltalán nem használt. A száj is inkább tompított, a szemek kerültek a fókuszba.

„Ebben az esetben a részletekben rejlik a kulcs, ezért még jobban kell dolgoznunk! ” – mondta Christina. A szezon uralkodó trendje, a No Makeup talán az egyik legnehezebb smink, mert ez valójában sosem jelent kevés sminket. Ilyenkor sokkal fontosabb, hogy ne látszódjon semmilyen textúra, olvadjon össze az arcunkkal a smink, és a részleteket megfelelően kidolgozzuk, gyakorlatilag a második bőrünkké váljon.

A tökéletes bőr ezúttal is elengedhetetlen, amelyen krémes fények, és sokszor rajzolt szeplők is megjelennek. Természetesen nem kell rengeteg alapozót használunk, hanem a stratégiai pontokon fedjük el, ami szükséges, egyébként pedig a bőr természetessége maradjon meg. Ami még fontos, hogy legyen rendezett a rendezett szemöldök, szempillaspirál is maradjon inkább természetes. Végezetül jöhet egy kis csillogó highlight, a rúzs viszont szóba sem jön, helyette csak balzsammal adjunk fényt az ajkaknak. Egyfajta ártatlanságot közvetít ez a smink, könnyed és egy kis „nem törődöm” laza, mégis modern hatása van.