Bőrfeszesítés, látható eredménnyel

2015. június 17.
Bár napjaink egyik legnépszerűbb esztétikai kezelése, a frakcionált mikrotűs rádiófrekvenciás eljárás neve szinte megjegyezhetetlen, eredményeire mindez korántsem igaz. A másfélórás kezelést mi is leteszteltük, hatására pedig szerencsére nem csak hogy pontosan emlékszünk, hanem három héttel a beavatkozás után is élvezhetjük a tükörből.

A Scarlet RF, vagyis a frakcionált mikrotűs rádiófrekvenciás eljárás az egyik legtöbbet emlegetett szépülési módszer napjainkban, ha valaki nagy szorgalommal böngészi az esztétikai beavatkozásokkal, kezelésekkel kapcsolatos híreket, cikket, jó eséllyel belefutott már a látványos hatásokkal kecsegtető névbe.

Ez a fiatalító eljárás kivételes kezelési pontossággal egyesíti az orvosi rádiófrekvencia korábbi hatásait, ráadásul úgy, hogy minimalizálja a bőr felszínének sérülését, ezáltal a felépülési idő is minimális. Az apró tűszúrások réme esetemben sokkal kisebb volt, mint a Scarletet kipróbáló ismerősök pozitív beszámolóinak ereje, így úgy döntöttünk, mi is próbát teszünk. Dr. Hatvani Zsófia bőrgyógyászhoz jelentkeztünk be (Royal Clinics), aki elmondta, a kezelést leginkább azoknak ajánlják, akik megereszkedett arcvonásaikat szeretnék ismét „a helyükön” látni és bőrük egykori rugalmasságát remélik visszanyerni. Tény, hogy ebbe a célcsoportba kiválóan belepasszolok én is, de adódott a sokakat foglalkoztató kérdés, hogy a látványos eredmények vajon mennyire veszik igénybe a fájdalomküszöbömet. A doktornő szerint, az arckezeléssel járó kellemetlenség köszönőviszonyban sincs az egy-két sokat, de legalábbis komolyabb szúrásokkal járó tűs esztétikai beavatkozásokat próbált ismerős néha már horrorisztikusnak tűnő beszámolójával. Igaza volt.

„Barátságos” tűszúrások

De nézzük is, pontosan milyen fázisokból is áll a mintegy másfél órás szépülési program. A Scarlet arckezelés a teljesen megtisztított arcfelületen történik, amit először alaposan bekennek egy érzéstelenítő krémmel, majd a fél órás hatóidő leteltével jön a lényeg. A kezelés során a doktornő egy 25 tűből álló, apró négyzetben végződő kezelőfejjel járja be arc- és nyakbőrünket, ezalatt a rádiófrekvencia által hősokkot fejt ki a bőr mélyebb rétegeiben. A tűk által megnyitott parányi, átmeneti csatornákon keresztül mindemellett speciálisan a bőrömre szabott, orvosi tisztaságú hatóanyagot is bejuttatnak, ami csak tovább fokozza az eredményt. A kezelés során a tízezernyi mikro-sérülés segítségével hihetetlenül felpörgetik bőrünk helyreállító folyamatait és a rádiófrekvencia hőhatását is bevetve feszesebb kötőszövetet eredményez.

Mindez elmondva, elolvasva nagyon ígéretesen hangzik, ott a helyszínen persze még semmit sem érzünk. És tényleg semmit, hiszen a tűszúrások tényleg olyan minimálisan érzékelhetőek, mintha mondjuk egy fogkefével nyomkodnánk végig az arcbőrünket. Egyedül a szemkörnyéki (vagyis a szemhéj, illetve esetünkben sajnos akut karikák) résznél éreztük, hogy itt tényleg éles, apró tűfejek találkoznak a bőrünkkel, igaz, az öröm, vagy inkább meglepetés, hogy még az ilyen problémás területeket sem hagyják ki, és biztonsággal kezelik, sokkal nagyobb volt. Ezt követően jött egy ápoló pakolás, majd később a döbbenet a tükörbe nézve. Természetesen nem a kezelés következtében kissé piros arcbőr miatt – ezzel tisztában voltam, ahogyan azzal is, hogy pár óra után eltűnik – hanem a telt, feszes arckontúroknak köszönhetően. Mindez még jobban érzékelhetővé vált, amikor a helyszínen biztosított, magas faktorszámú (és egyébként egészen kiváló minőségű) alapozóval bekentem az arcom. Az is átfutott az agyamon, hogy hátha mindez csak egy minimális, előnyös duzzadtság, a tűszúrások miatti ödéma és elmúlik másnapra, de szerencsére, nem. A feszesebb, teltebb arc, simább bőrtextúra közel 3 héttel a kezelés már érezhető, látható, a tág pórusokat a kezelés pedig ugyancsak gyönyörűen kezelte.

Egyébként a kezelés egész évben biztonságosan alkalmazható, fiatalkorú (pl. aknés hegek vagy túlzott faggyútermelés, tág pórusok) pácienstől kezdve idősebb korig, a már kialakult problémák orvoslására. Utóbbiak között a megereszkedett, laza, ráncos bőr, a hajszálerek és a pigmentáció a fő ok, amiért kipróbálják, esetemben pedig a gyakorlatban is kiderült, hogy nem véletlenül.

A pigmentált homloki részt ugyanis olyan szépen kezelte, és enyhítette a foltokat, ahogyan korábban egy drága szérum, vagy célzott kozmetikai kezelés sem. A doktornő tanácsára a kezelés után két hétig kiegészítésként pigmentált bőrre szánt krémet is beszereztem, ezzel támogatva a Scarlet hatásait, miközben kizárólag 50 faktoros BB-krémmel vagy alapozóval az arcomon léptem utcára, a teljesebb eredményért.

Igen, sőt, többször is

Egyrészt igen, tényleg jó volt, hatásos volt, erről mi magunk is meggyőződtünk. De vizsgálatok szerint a kollagén termelődése 2-3 Scarlet kezelés hatására jelentősen fokozódik , és a volumenizáló sokkal tovább kitart. Márpedig a jót, szépet könnyű megszokni, és bár már a legelső alkalom után is látványos a változás, de a teljes hatás hosszabb távon alakul ki, ezért komoly a kísértés részünkről, hogy újabb Scarlet-kört tegyünk…