4 szépségápolási eszköz, amit tisztítanod kellene

Tudtad, hogy a koszos sminkecsettől pattanásos lehetsz? És hogy a nem megfelelően tisztított borotva bőrirritációt okozhat? Megmutatjuk, hogyan kerülheted el ezeket a problémákat.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Te is biztosan rengeteg időt töltesz a drogéria polcai előtt, mire végre kiválasztod a szépségápoláshoz elengedhetetlen eszközöket, mint a megfelelő borotvát, sminkecsetet, hajkefét. Azonban ezeket a kellékeket később sem hanyagolhatod el, hiszen tisztítás nélkül akár pattanásokat, sőt, allergiás reakciót is kiválthatnak.

1. Borotva

A borotvádat kéthetente áztasd öt-tíz percig fehérítőszerbe vagy ecetes vízbe, majd súrold át egy régi fogkefével. Ne hagyd a zuhanyzóban, mert könnyen válhat hajszálak és elhalt bőrdarabok gyűjtőhelyévé, amelyek tompítják a pengét, így irritációt okozhatnak. Ezért használat után érdemes vattával letisztítani, és száraz helyen tartani. Ha minden nap használod a borotvát, a pengét tíznaponként cseréld!

2. Hajkefe

Az, hogy a hajszálakat kiszedegeted a hajkeféből, csak a tisztítás első lépése. Ezen kívül a kefe összegyűjti még a zsírt, a fejbőröd elhalt hámsejtjeit, a port és a hajformázó termékek maradványait is. Ezért legalább havonta egyszer ezektől is tisztítsd meg az hajkefédet: áztasd be samponos meleg vízbe, aztán egy régi fogkefével tisztítsd át a felületét. Ezután mosd le tiszta vízzel, majd hagyd, hogy a levegőn megszáradjon.

3. Hajvasaló és hajgöndörítő

A hővédő hajformázók valóban jót tesznek a hajadnak, de ha ezek a hajvasalód vagy hajgöndörítőd felületéhez tapadnak, meggátolhatják a hő terjedését, így károsíthatják a hajadat. Ez ellen hatásos lépés, ha végighúzol egy nedves, 100% pamutból készült törülközőt a forró részeken. Az emiatt felszabaduló gőz el fogja távolítani a hajápoló termékek maradványait.

4. Sminkecset

Mindenfajta arctisztítás teljesen felesleges, ha a sminkecsetedet nem tisztítod meg legalább kéthetente. Máskülönben te magad viszed fel a sminkkel együtt a koszt és a baktériumokat a bőrödre, ami pattanásokat okozhat. A tisztításhoz tegyél sampont egy csésze meleg vízbe, és tedd bele az ecsetet. Fontos, hogy ne nyomd le a csésze aljára, mert könnyen elveszítheti az alakját, csak hagyd benne állni és tisztulni. Ezután vedd ki a samponos vízből, öblítsd le hideg folyóvízzel, végül óvatosan töröld le egy papírtörülközővel.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Szépség

Hogyan sminkeljünk fehérhez? new school of makeup

Hogyan sminkeljünk fehérhez?