4 szépségápolási eszköz, amit tisztítanod kellene

Tudtad, hogy a koszos sminkecsettől pattanásos lehetsz? És hogy a nem megfelelően tisztított borotva bőrirritációt okozhat? Megmutatjuk, hogyan kerülheted el ezeket a problémákat.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Te is biztosan rengeteg időt töltesz a drogéria polcai előtt, mire végre kiválasztod a szépségápoláshoz elengedhetetlen eszközöket, mint a megfelelő borotvát, sminkecsetet, hajkefét. Azonban ezeket a kellékeket később sem hanyagolhatod el, hiszen tisztítás nélkül akár pattanásokat, sőt, allergiás reakciót is kiválthatnak.

1. Borotva

A borotvádat kéthetente áztasd öt-tíz percig fehérítőszerbe vagy ecetes vízbe, majd súrold át egy régi fogkefével. Ne hagyd a zuhanyzóban, mert könnyen válhat hajszálak és elhalt bőrdarabok gyűjtőhelyévé, amelyek tompítják a pengét, így irritációt okozhatnak. Ezért használat után érdemes vattával letisztítani, és száraz helyen tartani. Ha minden nap használod a borotvát, a pengét tíznaponként cseréld!

2. Hajkefe

Az, hogy a hajszálakat kiszedegeted a hajkeféből, csak a tisztítás első lépése. Ezen kívül a kefe összegyűjti még a zsírt, a fejbőröd elhalt hámsejtjeit, a port és a hajformázó termékek maradványait is. Ezért legalább havonta egyszer ezektől is tisztítsd meg az hajkefédet: áztasd be samponos meleg vízbe, aztán egy régi fogkefével tisztítsd át a felületét. Ezután mosd le tiszta vízzel, majd hagyd, hogy a levegőn megszáradjon.

3. Hajvasaló és hajgöndörítő

A hővédő hajformázók valóban jót tesznek a hajadnak, de ha ezek a hajvasalód vagy hajgöndörítőd felületéhez tapadnak, meggátolhatják a hő terjedését, így károsíthatják a hajadat. Ez ellen hatásos lépés, ha végighúzol egy nedves, 100% pamutból készült törülközőt a forró részeken. Az emiatt felszabaduló gőz el fogja távolítani a hajápoló termékek maradványait.

4. Sminkecset

Mindenfajta arctisztítás teljesen felesleges, ha a sminkecsetedet nem tisztítod meg legalább kéthetente. Máskülönben te magad viszed fel a sminkkel együtt a koszt és a baktériumokat a bőrödre, ami pattanásokat okozhat. A tisztításhoz tegyél sampont egy csésze meleg vízbe, és tedd bele az ecsetet. Fontos, hogy ne nyomd le a csésze aljára, mert könnyen elveszítheti az alakját, csak hagyd benne állni és tisztulni. Ezután vedd ki a samponos vízből, öblítsd le hideg folyóvízzel, végül óvatosan töröld le egy papírtörülközővel.