5 haszontalan szépségtipp, amiket akár örökre elfelejthetünk

2015. július 20.
A szépségápolás házi tippekkel és milliónyi termékkel kikövezett, göröngyös útján könnyű megbotlani. Mit csináljunk, és sokkal inkább mit ne.

Citromkarikás arcpakolás

Azt gondoltad, néhány frissítő citromkarika üdébbé varázsolja majd a bőröd? Sajnos nem. Hovatovább, a citromban található savak kimondottan ártalmasak lehetnek a bőr épségére. A citrom kiszáríthatja a bőrt, és irritációt is okozhat, szóval jobban járunk, ha csak a limonádénkba tartogatjuk.

A zsíros bőrt nem kell hidratálni

Hát hogyne kéne. Vannak olyan olajok is a bőrünk felületén, melyek kimondottan hasznosak, ezeket azonban könnyedén eltávolíthatjuk a különböző, szárító hatású készítményekkel. Ha a bőrt túlságosan kiszárítjuk, csak arra fogjuk ösztönözni, hogy még több olajat termeljen, szóval a legjobb megoldás, ha a zsíros bőrt is megfelelően hidratáljuk, a bőrtípusra kifejlesztett, de nem szárító hatású készítményekkel.

A rúzs vagy szájfény nem csak a szádra jó

Sokan használnak egy jó színű rúzst, vagy szájfényt pirosítóként, vagy akár szemhéjszínezőként is. Ezek egyrészt nem is lesznek valami tartósak – kiváltképpen a szemhéjon – de a pirosítóként használt rúzs rosszabb esetben még pattanások kialakulásához is vezethet. 

Megolvasztott szemceruza

Sokan próbálják krémesebb, kenhetőbb állagúvá tenni szemceruzájukat némi hő segítségével. Pedig ettől csak maszatosabb lesz a ceruza, a színe sem marad olyan intenzív, és kellemetlen, darabos vonalat hagyhat a szemhéjon. Érdemesebb lehet inkább valamiféle gél állagú szemhéjtus mellett letenni a voksunkat, ha tökéletes cicaszemeket szeretnénk. 

A gyakori fésülködéstől még szebb lesz a hajad

Persze nem kell hagyni megrasztásodni a kócokat, de a túlzásba vitt fésülködés épp ilyen kevéssé jó ötlet. Az állandó fésüléssel eltávolítjuk a hajról a természetes olajréteget, így az szárazzá, sprőd hatásúvá válhat. A göndör hajkoronával megáldottak különösen figyeljenek rá, hogy csak nagyfogú bontófésűvel, esetleg csak az ujjaikkal tegyék rendbe a rakoncátlan tincseket.

(Fotók: Profimedia – Red Dot)