Kánikulabiztos sminktippek a legforróbb napokra is

2015. július 13.
A nyári forróságban is viselhetünk mesteri sminket, csábos, füstös szemeket égig érő szempillákkal vagy vadító, rubinvörös rúzst. Persze, ha nem szeretnénk, hogy az egész 20 perc alatt leolvadjon az arcunkról, érdemes bevetni néhány kánikulabiztos sminkfogást.

Krémesen tartós

Ha nem vagyunk napozós típusok, de azért szeretnénk egy kis pírt az orcánkra, nem kell lemondanunk a pirosításról. Mivel a nagy nyári melegben könnyedén leizzadhatjuk a hagyományos, por állagú pirosítót – ami ráadásul a pórusokat is eltömítheti – érdemesebb inkább a krémes változat mellett dönteni. A krémes pirosítók szinte eggyé válnak az alapozónkkal vagy a bőrünkkel, így sokkal tartósabbak lehetnek! A krémes szemhéjfestékek is jól jönnek ilyenkor, sőt, krémpirosítódat akár ajakszínezésre is használhatod!

Itasd fel!

A melegben nagyon jó szolgálatot tehetnek a bőrfelszínen kialakuló, felesleges olajréteg felitatására szolgáló papírlapok. Ezek a praktikus lapocskák simán elférnek bármilyen táskában, és megakadályozzák, hogy kifényesedjen az arcunk.

Készítsd elő!

Ha egy nyáresti buliban őrületesen profi füstös szemhéjakkal szeretnél megjelenni, nem kell letenned a vágyaidról. Viszont előtte mindenképpen tégy egy kis primert a szemhéjakra, hogy az eredmény tartós legyen, és a mestermunkád ne a szemeid alatt kössön ki.

A kevesebb több

Az izzasztó kánikulában nem túl jó ötlet tonnányi sminkben nekiindulni. Amit tudunk, próbáljuk minimalizálni: nehéz alapozó helyett válasszunk könnyű BB vagy CC krémet, lehetőleg olyat, ami fényvédőt is tartalmaz. Ha a fényes homlok ellen púderrel vennénk fel a harcot, azzal is bánjunk csínján – a túl sok smink alatt a bőrünk nem tud lélegezni, a pórusok eltömődnek, aminek könnyedén nem kívánatos pattanások és miteszerek lehetnek az eredményei. Ráadásul nyáron általában a napsütésnek – és még ideális esetben a tenger sós vízének – köszönhetően bőrünk önmagában is szép és ragyogó, ne próbáljunk mindenáron elfedni! 

Utolsó simítás

Akár a legnagyobb hőségben is lehet egész napon át, tartós sminkünk. Használjunk fixáló sprayt – ezt az arcunktól olyan 20 cm távolságról kell ráfújni az elkészült sminkünkre, így az garantáltan tartós lehet a legkíméletlenebb forróságban is, anélkül hogy állandóan újra és újra a púderért kellene nyúlnunk. Aki atombiztos eredményt szeretne, az kombinálhatja a fixáló sprayt a sminkelés előtt felvitt primerrel!

(Fotók: Profimedia – Red Dot)