Az esküvői smink rejtelmei

2015. augusztus 03.
Mitől lesz jó egy esküvői nagysmink? Miben tér el ez más alkalmi sminkektől? Hogyan készítsük fel bőrünket is a nagy napra? Mit érdemes hangsúlyozni arcunkon és mi az, amivel óvatosan érdemes bánni? Erre és még sok egyéb kérdésre ad most választ nekünk Gajárszki-Mészáros Délia, az AVON sminkmestere.


Profimedia – Red Dot

Az esküvő életünk egyik legszebb és legkülönlegesebb napja, melynek a külső összhatás tekintetében is meg kell mutatkoznia. A menyasszony finom eleganciát kell, hogy sugalljon, így egy szépítő jellegű sminkre van szükség, amely segítségével a legszebb oldalunkat mutathatjuk meg a nagy napon.Legjobb, ha szakemberre bízzuk a smink elkészítését, hiszen nem egy egyszerű nappali sminkről van szó. A nap elején felvitt sminknek ugyanis mind a nappali, mind az esti fényviszonyokhoz is alkalmazkodnia kell, mindemellett a fotókon is jól kell mutatnia. Az esküvői smink stílusban egy összetett műfaj, mely a nappali és a glamour smink között képez átmenetet. Ha máskor nem is, de az esküvőjén minden nő visel sminket, ezért a másik fontos szempont, hogy ne csak a ruha, hanem maga a smink is kényelmes legyen. Abban az esetben, ha valaki nem festi magát rendszeresen, akkor ne most kísérletezzen füstös szemekkel, műszempillával, mert kellemetlen érzés lehet a teljes, erősebb smink viselete. Lényeges tehát, hogy a smink illeszkedjen a menyasszony személyiségéhez, ismerjen meg minket a vőlegény a smink ellenére is. 

Alapozás

Érdemes már hetekkel a nagy nap előtt elkezdenünk bőrünk gondos ápolását, hidratálását. Az elhalt hámsejteket távolítsuk el arcradír segítségével és használjunk akár mélyen tápláló szérumokat is,hogy csúcsformába hozzuk bőrünket. Csak egy tökéletesen előkészített bőrre lehet ugyanis természetes, szép alapozást készíteni.    

A szemhéjpúder alap és a smink végén a fixáló használata elengedhetetlen, mert rengeteg hatás ér egy menyasszonyt. Sírdogálunk, a vendégsereg gratulációit fogadjuk, vacsorázunk is, táncolunk, sok esetben meg is izzadunk, tehát tartós, de ennek ellenére nem vakolat smink szükséges. Az alapozásnál viszont nem állunk meg az áll vonalánál, hanem a dekoltázs, a nyak is finom, leheletnyi alapot kap, a gömbölyded részekre, vállakra pedig highlighter, fény is kerül.   

Szem

Esküvőre praktikus a szemhangsúlyos smink, hiszen az első hitvesi csóknál nem lesz rúzsos az újdonsült férj, és a vacsorán sem kell állandóan utánaigazítani.Legtöbb esetben a ruha világos, fehér vagy ekrü színű, így a smink mellett a csokor hoz színt a megjelenésbe, amelynek virágaiból akár a hajba is kerülhet néhány szál. A sminknek és a virágoknak ezért harmonizálniuk kell egymással. A szemek sminkjének színvilágában a földszínek, a barackok, rózsaszínekkel, lilás árnyalatokkal vegyítve nagyon kellemes összhatást eredményeznek. Mindehhez viselhetünk erőteljesebb kontúrt, tusvonalat és határozott, dús, hosszú szempillákat. A műszempilla is népszerű, ha menyasszonyi sminkről van szó. Dúsító szempillaspirál mellé, akár 2-3 tincs is elegendő lehet, de aki az épített műszempilla mellett dönt, néhány nappal az esküvő előtt tetesse fel, hogy legyen idő megszokni, viszont ne kuszálódjanak össze a nagy napig a szálak.    

Ajkak

A rúzs az egyetlen sminkszer, amit az esküvő során többször ajánlottújraigazítani. Az ajkakra tanácsos natúr színt vagy olyan árnyalatot választani, ami csupán enyhe színezetet adhat az ajkaknak. Semmi túlzás, hiszen ez a nap smink tekintetében a kényelemről szól, sok mindenre kell figyelni, egy vörös rúzs pedig ezt a kényelmet nem adja meg.