A 3 kedvenc hajkezelésünk

2015. szeptember 21.
A Marie Claire októberi lapszámának Beauty Extra mellékletében a legizgalmasabb arckezeléseket vettük és teszteltük sorra, ezzel párhuzamosan pedig következzenek a fodrászati terület hasonlóan figyelemre méltó újdonságai, amelyeket a szerkesztőség tagjai az online megjelenésre teszteltek.

A kezelés neve: Kevin Murphy kezelés – Blonde.Angel – Fény és Vitalitás
Kinek ajánlják: Ez egy intenzív hajkúra szőke vagy ősz hajra, amely sárgul, élettelen és száraz.
Mit éreztem közben? Egy A-tól Z-ig élményt kaptam a Mod&Co szalonban a kezelés kapcsán: először egy szérumot vittek fel a hajamra, amely megnyitotta annak szerkezetét, így kész volt jobban magába szívni a pakolásokat. A különböző krémek, szérumok között meleg törülközőbe csavarták a hajam – a még jobb hatás érdekében. A pakolást – ami olyan ínycsiklandó dolgokat takar, mint jojoba olaj, levendulavirág és lenmagolaj – intenzív fejbőrmasszázzsal tették még hatékonyabbá. Arról nem is beszélve, hogy maga a hajmosó szék is masszíroz! A kezelést követően pedig kaptam egy isteni frizurát.
Milyen lett az eredménye? Elmondták, hogy sokkal egészségesebb, hidratáltabb lesz a hajam, és aki szőkít, az tudja, sosem lehet elég a hamvasító, „sárgátlanító” hatóanyagokból. És ez mind igaz: fényes, puha lett a hajam, világosabb szőke; az egésznek lett egy sokkal egészségesebb érzete. Megéri rászánni azt az egy-másfél órát.
A kezelés ára: 8900 Ft
Website: www.kevinmurphy.hu

A kezelés neve: Olaplex 3 lépcsős hajkezelés
Kinek ajánlják? Ezt technológiát kifejezetten a szálkás, töredező hajvégekre, élettelen tincsekre fejlesztették ki! Elsősorban a szőkített, melírozott hajra ajánlják, de remek eredménnyel alkalmazzák a gyakori hajvasalás, göndörítés, fésülés, hajszárítás és UV-sugárzás miatt roncsolt tincsek esetében is. A hajfestékhez és szőkítőhöz is keverhető formula az ígéret szerint szőkítés alatt és után is képes a haj már károsodott diszulfid kötéseit újraegyesíteni és regenerálni.
Mit éreztem közben? Az Olaplex kezeléseket biztosító fodrászatokban igénybe véve alapvetően nagyrészt olyan, mint egy hagyományos hajfestés, egy kellemes pakolással megtoldva. Első lépésként a festékhez, szőkítőhöz hozzákeverve kerül a tincseinkre a szuperszérum, majd a hatóidő letelte után következik a második lépés. Ekkor a vendég teljes hajhosszára megkapja a hajkötés sokszorozó kezelést, míg a harmadik fázis lényegében egy kiegészítő kezelés, amit a haza is vihetünk, hogy otthon ápoljuk vele hetente a hajunkat. Mi a háromlépéses folyamatnak festés nélkül – de már szőkített hajjal – vetettük alá magunkat. A teljes hajhosszunkon bevetett formula szépen, és biztosan dolgozott a felcsavart, törülközőbe tekert tincseinken, majd a 40-50 perces hatóidő lejárta után következett az alapos mosás, végül szárítás.
Milyen lett az eredménye? Az erősen száraz hajam szemmel láthatóan erősebb lett, és ami fontos, emellett puha is. Ami teljesen lenyűgöző volt, az az, hogy 2-3 hajmosás után is simán megmaradt az eredmény, amit akár az otthoni, 3. lépéssel még tovább ki tudunk tolni, pontosabban fent tudjuk tartani..
A kezelés ára: Fodrászatonként változó, 8-13 ezer forint.
Wesite: www.olaplexhungary.hu/guest

A kezelés neve: L’Oréal Professionnel Pro Fiber hajregeneráló rendszer
Kinek ajánlják? A márka új vonala segít újjáépíteni a hajat, és mindezt forradalmi módon teszi. A L’Oréal Professionnel kiemelt szalonjaiban igénybe vehető kezelések hatása tovább tart, hiszen a háromféle (a haj roncsoltságának erősségétől függő) kezelés háromféle termékcsalád erején nyugszik, amelynek hazavihető tagjai segítenek hosszan megőrizni a megújított hajat.
Mit éreztem közben? Az én hajam állapotához a Restore, vagyis a hajfelszíni és cortex sérülésekre kifejlesztett termékcsalád illeszkedett. Igazából az isteni, vaníliás illaton kívül sokat nem éreztem, ennek a kezelésnek az óriási előnye amellett, hogy gyönyörűen helyrehozza a rossz állapotban lévő hajszálakat, hogy nagyon gyorsan, csupán 5-10 perc alatt teszik ezt. Kifejezetten mentőöv lehet azoknak, akik nem érnek rá fél-1 órás pluszkezelésekre a fodrásznál, ők ugyanis minimális időráfordítással szépíthetik a hajukat a vágás, festés alkalmával.
Milyen lett az eredménye? Pihe-puha, finom tapintású, amit az otthoni termékcsaláddal (sampon, balzsam, pakolás, szérum) szépen megőrizhetünk. Elegendő a kúrát minimum hat hétig követni.
A kezelés ára: Fodrászatonként változó, de ár-érték arányban kifejezetten kedvező.
Wesite: www.loreal.hu/?action=true