Itassuk meg a száraz bőrt!

2015. november 09.
A szél, a hideg, illetve a fűtőt szobák melegének váltakozása komoly stressznek teszik ki az arcunkat, különösképpen, ha a bőrünk az erősen vízhiányos típusúak táborába tartozik. Megnéztük, hoz-e, és ha igen, milyen változást egy alapos Hidratáló kezelés irritált, érzékeny bőrre való kezelés, mégpedig a friss gyógynövény, gyümölcs és zöldség alapú natúrkozmetikumaikat erejével.


Profimédia – Red Dot

Az idén nyáron nyílt Ilcsi Szépségmanufaktúra a márka első, saját tulajdonú szépségszalonja, ahova most azzal a céllal mentünk el, hogy megnézzük, hidratálás terén mit is tudnak kihozni a természetes kozmetikumok segítségével, a szélsőséges őszi-téli időjárás miatt sínylődő, vízhiányos bőrből.

A Budai Vár tövében kialakított szalon egyedülálló letisztult, kedves és friss hatást kelt, éppen amilyet egy hasonló imídzzsel bíró, erőteljesen növekedő magyar brandhez elképzelünk. A natúr falak, a kedélyes, mégis trendi beszélgetősarok, a cég komoly szakmai múltjára utaló elemeket, emlékeket és persze a termékeket közszemlére tévő vitrinek, önmagukban is érdekesek, de mivel kiderül, hogy a kezeléshez egy ajándék bőrdiagnosztika is jár, szigorúan bánunk a bámészkodásra szánt időnkkel, és inkább szépen helyet foglalunk, kényelmesen elhelyezkedünk a kezelőhelyiségben.

A háttérben finoman szóló Lenny Kravitz is nagy öröm, de a kezelést végző, évtizedes kozmetikai tapasztalattal bíró Kata lényegretörő, és meggyőző diagnosztikája még inkább. Első ránézésre pontosan feltérképezi és vázolja (jól!) bőröm tíz évvel ezelőtti állapotát, sajátosságait, és azonnal helybenhagyja jelenlegi helyzetét. Az „ítélet”: ide valóban hidratáló kezelés kell, egy kis bőrfeszesítő vonallal támogatva.

Kényeztetés a köbön

Elsőként egy arctej-tonik kombinációval tisztítja át a bőrt, méghozzá egy rózsaszirmos verzióval, majd jöhet a peeling. Ebből a vízhiányos arcbőr igényeinek megfelelően az Ilcsi szőlő őssejtes bőrmegújìtó peelingjét alkalmazta Kata, ami annyira kellemes volt, hogy önmagában is volt némi terápiás érzete.. Ekkor a rádiofrekvencia kezelés következett, aminek segítségével a boldog, imádnivaló testi semmittevésben az arcizmaim egy kis segítséggel önállóan tornáztatták magukat (legalábbis olyan érzetet keltettek), szinte azonnali pezsdítő érzést adva a bőrfelszínnek, és az elpuhult arcizmoknak.

A kezelés értéke abban is állt, hogy az arc különböző területein Kata helyspecifikusan dolgozott, vagyis minden ponton olyan zseléket vetett be, és juttatott a bőr mélyebb rétegeibe, amit pont megkívánt, így a T-vonal birsalma zselét, a homlok karotin extra zselét, az arc két oldala szőlő őssejtes bőrmegújító zselét, a szemkörnyékem flavonoid extra pakolást kapott.

A hab a tortán a nyak-dekoltázs kényeztetése volt, ide karotin extra habkrém került az arcbőr igényeitől függően 12-14 ezer forint közötti hidratáló kezelés során.  És hogy mi is az a tapasztalatunk az eredménnyel kapcsolatban? Sima, teltebb összhatású lett a bőrünk, a kontúrok „határozottan határozottabbakká” váltak, és nem csak egy napig. Egy hét múlva is szemmel láthatóan kipihentebb, frissebb volt az arcbőrünk, és könnyebben itta be a vízhiányt kezelő krémeket is…