Mondj búcsút a pigmentfoltos bőrnek!

2016. január 29.
A fiatalos arcbőr titka a foltmentes, egyenletes színű bőr, de mitől látunk szépnek egy arcot? Hosszú évek megfigyelései azt bizonyítják, hogy a szimmetrikus arcon, a fitos orron és a telt ajkakon túl más is számít: az egyenletes tónusú, fiatalos és ragyogó arcbőr a szépség igazi kulcsa. Hancz Marianna szépségterapeuta szerint ezen a területen a legújabb kozmetikai kihívás a foltos, pigmentált bőr, amely nemcsak az idősebb hölgyeket érinti.

A borús, téli napok kedveznek a fiatalító arckezelésnek!

„Soha nem késő észbe kapni és tenni a foltok ellen -vallja Hancz Marianna, a Szépségterapeuta.hu szakembere –  de a leghatékonyabban a téli hónapokban tudjuk felvenni a harcot a barna foltokkal” .

„A kellemetlen foltokat eltüntető kezelések több hetet vesznek igénybe, amikor fokozottan kell vigyázni a bőrt érő külső hatásokra, azon belül is leginkább a magas UV sugárzásra. Ezért a téli, borongós időszak kifejezetten kedvez a hámlasztásos bőrszínkiegyenlítő és vitalizáló kezeléseknek” – tette hozzá.

Főbűnös: a NAP

A fény természetes D-vitamin forrásunk alapja, és alapvető védelmet nyújt többek között a rák, a cukorbetegség, a depresszió, a szívbetegségek ellen is. Ma már azonban sokan tisztában vannak azzal, hogy a nap okozta károsodások a korai ráncok és akár a bőrrák kialakulásának is elsődleges okai lehetnek. Sokan pedig arra sem gondolnak, hogy a bőrön kialakult öregségi foltokat, szeplőket is a napsugárzásnak köszönhetjük, mivel ezek a foltok csak később, évek múltával válnak láthatóvá.

A hiperpigmentáció kiváltó okai

• Ha a bőrtnapsugárzás éri, a melanociták fokozott mennyiségű melanint termelnek, hogy megvédjék az érzékeny bőrsejteket az UV-sugárzástól, ez eredményezi a lebarnulást. A melanin képes elraktározódni a bőrben, így a bőr foltosodásához, az egyenetlen bőrtónus kialakulásához vezet.

• Vegyi anyagok, legfőként a paraffinok, kőolajszármazékok, szintetikus kozmetikai alapanyagok, szintetikus festékek, szintetikus sminkszerek, önbarnító krémek, egyes naptej alapanyagok is okozhatnak foltosodást. Ezért minden esetben kérjük ki szakember tanácsát a termék kiválasztásánál.

A bőr állapota és típusa határozza meg a kezelés módját

„Ha zavarja, hogy a bőrén barna foltok és egyéb, nap okozta bőrszín elváltozások láthatók, akkor a bőr aktuális állapotától és a probléma típusától függően, az egyénre szabható, ugyanakkor rendkívül biztonságosan alkalmazható hámlasztásos eljárások kúraszerű, azaz minimum 6 alkalomból álló kezeléssorozatát javaslom.”

„A különböző bőrtípus indikációkra kifejlesztett, forradalmian hatékony, ugyanakkor biztonsággal használható peelingek rendkívül magas koncentrációban tartalmazzák az aktív, bőrmegújító hatóanyagokat, amik lehetnek hámlasztó hatásúak: mint például a különböző gyümölcs enzim keverékek, illetve tejsav, glikolsav, szalicilsav – vagy bőrhalványítók, mint a kojiksav, illetve egyéb tirozináz gátlók. Alkalmazásuk ezen felül segíti a bőr méregtelenítését, kollagén szintézisét, a bőr teljes sejtmegújítását, revitalizációját, ezáltal egy üdébb, fiatalosabb bőrkép elérését is. Mindig a bőrtípusnak és bőrproblémának megfelelően, egyénre szabottan választom ki a megfelelő peelinget és hatóanyagot” – mondta Hancz Marianna.

Hogy működik az egyénre szabott peeling?

A hámlasztás a bőr felső rétegeinek finom eltávolításával egy kontrollált sebgyógyulást indítanak be, így serkentve a bőr önmegújító folyamatait, regenerációját és kollagén termelését.

A végeredmény természetesen függ a hámlasztás erősségétől, így megkülönböztetünk felszínes, közép mély és mély hámlasztást. A modern, felszínes kémiai peeling kezeléseket követően gyakorlatilag nincs felépülési idő, a közepes mélységű hámlasztás is legkésőbb 4-5 nap alatt szinte észrevehetetlenül teljesen meggyógyul. Az eredménymindig magáért beszél: a bőr a kezelést követően azonnal egységesebb tónusú, hidratáltabb, tisztább, ragyogóbb.