Kényeztetés az arcnak és a léleknek

2016. március 17.
Nincs annál jobb, mint amikor a kozmetikai kezelés során végre a kényeztető arc- és dekoltázsmasszázs következik. Ha ügyes a kozmetikus, ilyenkor ellazul a test, kikapcsol az elme, és az álom és az ébrenlét határán lebeghetünk. A By Terry arckezelések alkalmával háromszor is átadhatjuk magunkat ennek az élménynek.

A By Terry márka Magyarországon valószínűleg csak azok számára ismert, akik vagy külföldön találkoztak vele, vagy ellátogattak már Budapesten az Andrássy úton található Madison Parfümériába. Az egykori Opera Patika helyén nyílt exkluzív illatszertár a patika régi díszletei között a nálunk még kevésbé ismert, úgynevezett niche illatok széles választékát kínálja a vásárlóknak. A parfümök mellett néhány smink- és bőrápoló márka is jelen van. Az üzlethelyiség galériáján berendezett barátságos kozmetikában pedig olyan kezeléseket próbálhatunk ki, amelyek egyedül itt érhetőek el Magyarországon, ilyen például a svájci CellCosmet, a Sepai, vagy a brazil plasztikaisebész-ikon, Ivo Pitanguy Beauty by Clinica Ivo Pitanguy márka professzionális kezelései.

No meg a francia By Terry márka, amelynek bőrápolási vonalát és kezelését nemrégiben fedeztem fel. A márka alapítója, Terry de Gunzburg korábban az Yves Saint Laurent divatház szépségápolási részének kreatívigazgatója volt – és megszállottan rózsamániás. Mind a dekor- és bőrápolási készítményeiben, mind a parfümjeiben felismerhetők a kellemesen bódító rózsaillat különböző variánsai.

Rózsaillatú relaxálás

A By Terry arckezelések relaxáló élményének egyik titka a készítményekből áradó, fantasztikus rózsaillat, amely a kezelés során végig körbelengi a vendéget. A kozmetikus a vendég bőrtípusának megfelelő krémeket, olajokat, pakolásokat használja, így garantált, hogy az egyórás kényeztetés után az arcbőr szemmel láthatóan megújul, frissebb és szebb lesz. Fáradt bőrömnek hidratálásra, feszesítésre volt szüksége, így a kezeléshez használt készítmények kifejezetten ezeket a célokat szolgálták. Már az arctisztítás is egy rövid, finom masszázs segítségével történt, a kozmetikus a kellemes állagú arcradírt rituális masszás mozdulatokkal vitte fel a bőrömre. A készítmény eltávolításához meleg nedves törülközőt használt, ami segítette az ellazulást. Ezután következett a ráhangoló masszázs, amikor egy hatóanyagokban gazdag, fantasztikus illatú szérumot és szárazolajat dolgozott be a bőrbe a kozmetikus az arc akupunktúrás pontjait finoman nyomogatva.

A következő lépés a pakolás felvitele volt egy úgynevezett ecsetmasszázs segítségével: a kozmetikus két ecsettel, simító mozdulatokkal vitte fel és dolgozta be a bőrbe a készítményt. Ekkor már sikerült teljesen átadnom magam a pihenésnek. A klasszikus, hosszú arc- és dekoltázsmasszázs alatt néha percekre elaludtam, és örültem, hogy felébredve a masszázs még nem ért véget. A By Terry masszázstechnikája francia hagyományokon alapul, hosszú, simogató, az arc különböző területeit stimuláló mozdulatokkal, tudományos alapon kidolgozott koreográfiával. Az egy óra gyorsan eltelt, a kezelés végén úgy éreztem, mintha egy wellnesshétvégén vettem volna részt: kipihenten, kisimult arccal szálltam ki a kezelőágyból. Lent az üzletben még kipróbálhattam a By Terry sminkkészítményeit is, amelyekkel gyerekjáték a természetes smink elkészítése.