A hat legjobb tavaszi bőrápolási tipp

2016. március 25.
Ahogy a napsütéses tavasszal megjön a meleg idő, és véget ér a fűtési szezon, a bőrünk állapota is megváltozhat. Tajti Ildikó, a Marie Claire szépségbloggere 5+1 szuper tippet ad most nektek, hogy megelőzzétek a kellemetlenségeket!

Profimédia – Red Dot

A meleg hatására a pórusokban lévő faggyú is megolvadhat. Ez okozza, hogy bőrünk zsírosabb lesz, és könnyebben kifényesedik. Ha pedig még izzadunk is, akkor különösen úgy érezhetjük, hogy arcbőrünk kellemetlenül zsíros, és vállalhatatlanul csillog. Az alábbi 6 tipp segít, hogy megszabaduljunk ettől a kellemetlenségtől, és bőrünk valódi egészséges fényében ragyoghasson!

1. Cseréljük le az arclemosónkat!
A melegebb időben jó választás egy könnyű géles lemosó és/vagy micellás víz, ami kíméletesen távolítja el a sminket és a szennyeződéseket, anélkül, hogy kellemetlen zsíros érzetet okozna.

2. Kerüljük a szárító hatású kozmetikumokat!
A melegben a zsírosabb bőrűeknek nagy kísértést jelenthet egy szappan vagy egy alkoholos tonik, lemosó. A szappan lúgos kémhatása nem kedvez a bőrünkön lévő savköpenynek. A denaturált alkoholt is felejtsük el! Igaz, hogy közvetlenül utána a bőrünk érzetre megkönnyebbül, hiszen leoldja a zsírt, de szárító, irritáló hatással lehet a bőrre, és elősegítheti a káros szabad gyökök képződését is.

3. Hidratáljunk könnyedén!
A száraz, normál bőrűek lecserélhetik a téli zsíros hidratálójukat egy könnyedebb lotionre. A zsírosabb bőrűek pedig válthatnak egy géles hidratálókrémre. Vízhiány orvoslására bevethetünk egy jó tonikot vagy esszenciát is, ami vizes állaga ellenére is remekül hidratál, és még a zsíros bőrűek sem érzik nehéznek.

4. Használjunk fényvédőt minden reggel!
A bőröregedésért 80%-ban a napfény felelős. Kevesen tudják, de az UVA sugárzás a felhőkön és az üvegen is áthatol, így az év 365 napján kellene fényvédőt használni. Tavasszal a napsütéses időben különösen fontos a megfelelő fényvédelem. Figyeljünk rá, hogy a kozmetikumunk ne tartalmazzon illatanyagokat, mert ezek fényérzékennyé tehetik a bőrt. Ez különösen fontos szempont a fényvédő kiválasztásánál.

Mindenképpen legyen külön fényvédőnk, ugyanis az alapozóban lévő SPF érték nem nyújt elegendő fényvédelmet önmagában. Legalább negyed teáskanál fényvédőt kellene használni csak az arcunkra ahhoz, hogy az tényleges védelmet adjon. Alapozóból ennek a mennyiségnek csak töredékét használjuk el.

5. Vegyünk matt hatást biztosító lapocskákat! (Angolul mattifying oil control paper.) Bármelyik drogériában akár pár száz forintért is kaphatunk olyan speciális papírlapocskákat, melyek a bőrre helyezve képesek felszívni a felesleges faggyút, és megszüntetik a zavaró csillogást.

Plusz 1 sminktipp:

a téli bőrfényű alapozónkat is lecserélhetjük egy matt hatásúra, vagy egyszerűen csak menjünk végig a folyékony alapozónkon egy matt hatású púderrel.
:
Tajti Ildikó – Tindigo