Jön a szélfútta, kócos haj trendje

2016. április 09.
Szélfútta, tengerparti kócosság a sikk, legalábbis, ha a tavaszi hajtrendek vannak terítéken. Jó, ha tudjuk, az ombre már nem divat, és az elrontott frizurák helyrehozására szakosodott fodrász, Lafferton Annamária figyelmeztet minket arra is, hogy ne kövessük feltétel nélkül az éppen aktuális divatot.

Milyen a hajad? Hullámos esetleg göndör, vagy szálfa egyenes? Nem gond, idén úgyis a természetesség a trend, a mesterkélt frizurák ideje lejárt, legalábbis egy darabig mindenképpen. Az ombre rajongókat sajnos le kell lombozzuk, a színátmenetes stílus már nem hódit. Helyette válasszuk inkább a szolidabb árnyalatokat és a satírozott színkombinációkat (bármit jelentsen is az utóbbi).

Természetes hullám, laza konty

A hosszú hajúak ismét előnyben lesznek, hiszen nekik könnyebb egy laza csavarral hajukat a fejük tetejére csavarni, és máris indulhat a nap. Nem beszélve arról, hogy a kontyból estére szuper, laza hullámok lesznek. A kulcsszó itt is az egyszerűség, a szoros balerinakontyot egy időre száműzhetjük a repertoárunkból. A hosszú haj szinte mindenkinek jól áll, feltéve, ha egészséges. Nincs is hervasztóbb látvány, mint az elvékonyodott derékig érő, töredezett lobonc…

Tépett és kócos

Hullámosan és egyenesen is igazán menő a rövid frizura, amely most asszimetrikusan a legvagányabb. Ugyanakkor az igazán rövid haj inkább csak a szív és ovális alakú arcformáknál előnyös, kerek és szögletes arcúaknak a félhosszú frizura jobb döntés.

A stílus a hajunk esetében is sokkal fontosabb, mint a divat. Hiszen az, ami a kifutón jól áll a modellnek, szinte kizárt, hogy pont úgy fog állni nekünk is. A frizuradivat túl gyorsan változik, ahhoz, hogy vakon kövessük, ezt érdemes szem előtt tartani, mielőtt vakon fejest ugranánk a legújabb trendekbe!