6 tuti tipp a gyantázáshoz!

2016. június 13.
Hivatalosan is megérkezett a rövid ruhák és a napozás ideje! A szőrtelenítés egész évben fontos kérdés, azonban nyáron mutatunk magunkból a legtöbbet. Van, aki a borotválásra, van, aki az epilátorra esküszik, de abban mindannyian egyetértünk, hogy hosszantartó sima bőrt szeretnénk.

A gyantázás az egyik legtartósabb, ezzel együtt pedig az egyik legnépszerűbb szőrtelenítési módszer. A szőrszálak gyökerestől kerülnek eltávolításra, a későbbiekben pedig elvékonyodnak és szépen ritkulnak is, így növekedésük már nem jár viszkető érzéssel. Hogy a téma szakértőivé váljunk, a Skintim szakembereitől kértünk és kaptunk segítséget, amit az alábbiakban hat pontba rendezve meg is osztunk veletek!


Profimedia – Red Dot

1. Tervezhetőség
Nagyjából háromhetente érdemes gyantáztatni, mert a szőr hosszúsága ennyi idő alatt éri el az ideális méretet, ami 4-5 milliméter. Természetesen nem vagyunk egyformák, így egyénenként változhat a szőr növekedésének intenzitása.

2. Ápolás
A gyantázást követően a legfontosabb tennivaló, hogy ápoló olajjal, valamint hűsítő géllel kezeljük a szőrtelenített bőrfelület.

3. A jóságos cukor
A cukorgyanta vagy cukorpaszta a legkíméletesebb típus, teljesen természetes összetevőkből áll, emellett fájdalommentesebb és tartósabb is a többi anyaghoz képest. Nem véletlen az sem, hogy ezt a fajta gyantát alkalmazzák intim területre is. Akik már kipróbálták, erre a típusra esküsznek!

4. Szakember kontra otthoni gyantázás
A szakszerűtlen gyantázás következményei nem túl kellemesek: szerezhetünk tőle véraláfutást, égési sérülést, nem beszélve a szőrbeszakadásról és a szőrtüszőgyulladásról. Érdemes tehát szakemberhez fordulni, hiszen az előbb felsorolt sérülések gyógyulási ideje több hétig is eltarthat.

5. Tévhit
Elterjedt a köztudatban, hogy a gyakori gyantázás megereszkedhet a bőrünk. Szakértőnk szerint ugyanakkor nincs ok aggodalomra, több éves szakmai múlttal rendelkező kozmetikusok megerősítették, hogy ez bizony tévhit!

6. Amit tilos utána!
Nagyon fontos, hogy gyantázás után 24-48 óráig ne menjünk napra, szoláriumba, szaunába! A szőrtelenített felület ugyanis könnyen leég, ráadásul pigment foltossá is válhat.