Hajápolási tippek a forró hónapokra

2016. május 27.
Közeledik a nyár, és bizony ilyenkor nem mindegy, mit művelsz a frizuráddal. A napfény, a száraz levegő vagy éppen a tengervíz – ezek mind-mind megviselik a hajszálakat. Fogadj meg néhány tanácsot annak érdekében, hogy a hajkoronád nyáron is a legszebb pompájában tündököljön!

A haj védelme nem a hajmosásnál kezdődik, hanem már a boltban, hiszen itt választod ki a sampont. Próbáld meg figyelmen kívül hagyni, hogy melyik terméknek szebb a csomagolása, vagy melyik jobbillatú, és figyelj oda arra, hogy milyen hajtípusra ajánlják. Ha száraz a hajad, az könnyebben töredezik és korpásodik is – ilyenkor válasszunk olyan készítményt, ami ezeket előzi meg.

Profimédia – Red Dot

A gyakori hajmosás gyorsan zsírosodóvá és roncsolttá teszi a hajszálakat, mégsem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire káros. A heti két alkalom éppen elég, ha közben nem vagy elégedett a frizuráddal, használj szárazsampont!

A hajad azonban nem csak a kifejezetten erre a célra kifejlesztett készítményekkel ápolhatod, hiszen már évszázadokkal ezelőtt is fontos volt a nők számára a tökéletes megjelenés részeként a szép frizura. Olyan csodaszereket is bevethetsz hajápoláskor, amelyeket egyéként inkább a konyhádban tartasz a mindennapokban. A zöldtea például utánozhatatlan csillogást és ragyogást kölcsönöz a hajszálaknak, és elég csupán heti egyszer lecserélned rá a samponod. Bármilyen meglepő, de az ecet és a sör is hasonlóan jótékony hatásokkal bír, ha a fénylő hajzuhatagról van szó.

A tökéletes frizura elengedhetetlen része: a szárítás és formázás! A szakértők óvva intenek attól, hogy vizes hajjal feküdj le, az éjszakai mocorgás ugyanis töredezetté és szálkássá teszi a hajszálakat, így bármennyire is fáradt vagy, jobb, ha megszárítod. A hajszárító túl forró fokozaton roncsolhatja a hajszálakat, de szerencsére ma már ezen a téren is biztosra mehetünk. A Remington PROtect hajszárító például a nevéhez hűen éppen a hajmegóvására helyezi a hangsúlyt. A ThermoCare technológia extra védelmet biztosít a hajformázás során fellépő esetleges károsodásokkal szemben, gyorsabban, de alacsonyabb hőfokon szárítja a hajat..