10 tanács a gyönyörű bőrért

2016. június 22.
Szépségbloggerünk, Tindigo ezen a héten azt mutatja meg, mit tegyünk, hogy a lehető leggyönyörűbb legyen a bőrünk.


Profimedia – Red Dot

1. Talán közhelyes, de akkor is a legfontosabb, hogy igyunk elegendő folyadékot, lehetőleg víz formájában. A kávé és az alkohol elvonja a vizet, ezért még több folyadékot kell ilyenkor fogyasztani. A megfelelő mennyiségű folyadék nem garancia a hidratált bőrre, sajnos ettől még lehet száraz vagy vízhiányos a bőrünk, azonban ha nem iszunk elegendő folyadékot, garantáltan kiszárad a bőr.

2. Táplálkozzunk egészségesen! Az antioxidánsokban, vitaminokban gazdag étrend segíti a bőröregedés lassítását. Azonban a szénhidrátokban, cukorban gazdag gyorsítja azt.

3. Aludjunk eleget! Alvás közben tud legjobban regenerálódni a bőrünk is.

4. Soha ne dohányozzunk! A dohányzás öregíti a bőrt és erősen rontja a regenerálódó képességét. A lehető legrosszabb a bőrünknek a napozás mellett.

5. Tanuljunk meg relaxálni vagy meditálni! Sajnos a folytonos aggódás, mérgelődés is meglátszik az arcunkon, főként mimikai ráncok formájában, így érdemes megtanulnunk kezelni a stresszt.

6. Mossuk le az arcunkat! Soha ne feküdjünk le sminkben aludni.

7. Legyünk gyengédek a bőrünkkel. Csak olyan kozmetikumot vásároljunk, ami mentes mindenféle irritáló összetevőtől, pl. illatanyagoktól, illóktól, denat. alkoholtól.

8. Használjunk fényvédőt az év 365 napján! 80%-ban a bőröregedésért a napfény felelős. Sajnos az UVA sugárzás a felhőkön és az üvegen is áthatol, ezért fontos a napi szintű fényvédelem. Ha nem szeretnénk ráncosak és foltosak lenni, mindenképpen legyen reggeli rutinunk utolsó lépése a fényvédő.

9. Legalább ősztől tavaszig használjunk kémiai hámlasztókat. Ezek gyengéden leoldják az elhalt hámsejteket, puhává varázsolják a bőrt, eltüntetik a foltokat, mitesszereket, pattanásokat, és még anti-aging hatásuk is van.

10. Használjunk kímélő, illatmentes tusfürdőt és illatmentes hidratálókrémet a testünkre, hogy ott is puha és ápolt legyen a bőr. Természetesen a fényvédelem a testünkön is nagyon fontos!