Zsírfagyasztás, holtbiztos tippek a gyors fogyáshoz

2016. július 13.
Az egyik leghatékonyabb kozmetikai zsírbontó kezelés a zsírfagyasztás. Gyorsan, látványosan és maradandóan tünteti el a nem kívánt zsírpárnákat és már egy alkalom látható eredményt hozhat.

A zsírfagyasztás azon a felfedezésen alapszik, hogy a zsírsejtek különösen érzékenyek a hidegre. A zsírfagyasztás (kriolipolízis) során, egyenletes vákuumhatás mellett, szabályozott formában akár mínusz 5 fokig hűtik a kezelt területet, ezzel hatékonyan csökkentve a zsírpárnák vastagságát.

Látszik az eredménye?


Profimedia – Red Dot

A hatékonysága vetekszik a zsírkeszívással, csahogy a zsírfagyasztás fájdalommentes és nem kell tartani a szövődményektől. Már egyetlen alkalom látható eredményeket hoz, de természetesen a legjobb hatást a kúraszerű alkalmazás hozza.

Az első kezelést követően 20 százalékos zsírszövet elvékonyodás tapasztalható – ha megfelelően végzik. Bárányos Zsuzsa kozmetikus, elektrokozmetikus összegyűjtötte az öt legfontosabb szempontot, melyet figyelembe kell venni zsírfagyasztó kezelés előtt.

1. Ki végzi a kezelést?
Bár a zsírfagyasztó gép használatához nem kell végzettség, ne bízzuk vakon magunkat akárkire. Érdeklődjünk a kezelést végző képesítéseiről, hogy van-e kozmetikus, vagy magasabb képzettsége.

2. Mi a kezelés menete?
A kezelés előtt tájékoztatást kell kapjunk a kezelés ellenjavallatairól és írásban bele kell egyeznünk a kezelésbe, amit egy állapotfelmérés követ. A vendég elmondja mit szeretne, a kozmetikus pedig javaslatot tesz a kezelésre, majd lefotózza az érintett testrészt, így mérhető lesz a változás.

3. Van-e jelen valaki a kezeléskor?
A zsírfagyasztás nem szolárium, ahová csak befekszik valaki 10 percre és kész! A kezelés intenzitása egyénenként eltérő, ezért felügyeletet követel. Ha nincs velünk folyamatosan szakember a kezelés alatt, jobb ha más hely után nézünk – a hívócsengő sem helyettesíti a szakembert…

4. Használnak-e fagyás elleni kendőt?
A kezelés területén fagyásgátló kendőt kell használni. Ez a speciális eljárással készült előre csomagolt, egyszer használatos kendő véd a fagyási sérülésektől. Kihagyása, mással helyettesítése TILOS és veszélyes.

5. Mennyi ideig tart a kezelés?
A zsírfagyasztás ideje csak megközelítőleg adható meg, mert egyénenként változó. Függ a zsírréteg vastagságától, de még a külső hőmérséklettől is. Ezért ha pontos időtartamot kapunk, jobb azonnal más kozmetika után nézni.

Ha fáj, akkor nem jó…

A megfelelően végzett zsírfagyasztás fájdalommentes, mellékhatásai elhanyagolhatók. Ezek az átmeneti bőrpír és érzéketlenség a kezelt területen, illetve a hidegérzet, melyek legtöbbször már a kezelés végére megszűnnek, vagy minimálisra csökkennek. Ezért ha kezelés közben fájdalmat érzünk, azonnal állíttassuk le a kezelést – figyelmeztet Bárányos Zsuzsa.