Hogyan élvezhetjük a legjobban a zuhanyzást?

2016. július 28.
Akár a hosszas fürdőzés szerelmese vagy és saját kidolgozott rituáléd van az eseményre, akár csak szükséges napi rutinként éled meg a zuhanyzást, a nyári szezonban mindenféleképpen a felfrissülés egyik legjobb módja, ha belépsz a zuhany alá. A CD kozmetikai márka összegyűjtötte azokat a rituálékat, amelyek segítenek egészségesen felfrissülni a forró nyári napokon!


Profimedia – Red Dot

1.   Hidegen jobb! A forró zuhany helyett sokkal jobban esik ilyenkor egy hűvös tusolás, akár naponta többször is. Amellett, hogy felfrissít, feszesíti a bőrt, segít a súlyvesztésben és lehetővé teszi, hogy a bőr több tápanyagot tudjon magába fogadni.

2.    Esti zuhany a jobb alvásért. Kutatók bebizonyították, hogy jobban alszunk, ha a testhőmérsékletünk alacsonyabb. Ezt télen könnyebb elérni, nyáron pedig egy alvás előtti hűsítő zuhannyal érhetjük el az ideális hőmérsékletet. Sokat segíthet az is, ha nem törlöd teljesen szárazra a tested, hanem hagyod magától megszáradni.

3.    Semleges, frissítő illat. A nagy nyári melegben ne nehéz, édes illatokat válasszunk! Sokkal frissítőbb a hatása egy olyan terméknek, amelynek citrusos vagy semleges illata van. Jó választás lehet a vízililiom illatú tusfürdő, amely természetes vízililiom tartalmának köszönhetően egyszerre hidratálja és táplálja bőrünket, illetve segíti annak természetes működését, enyhe illata pedig nyárra is kiváló.

4.    Le az elhalt hámsejtekkel! Bőrtípustól függően használj bőrradírozó terméket: a száraz bőrnek heti 1-2 alkalom elég, a zsírosabbnak pedig heti 2-3 alkalomra is szüksége lehet. Ezzel nemcsak megfiatalíthatod a bőröd, de mérsékelheted a nap okozta károkat és puhábbá, élettel telivé varázsolhatod azt.

5.    Külön figyelem a lábaknak. Nyáron többször kerül le a zárt cipő, a lábápolásra tehát minden nap időt kell szánni. Legalább annyira, hogy a zuhany alatt megszabadulunk a bőrkeményedésektől, ezután pedig egy zsírosabb krémmel puhítjuk a bőrt.